Mededelingen

4 december 2013: ZVC Roma start met wijnactie 2013

Voor het derde opeenvolgende jaar start ZVC Roma met een wijnactie om de kas te spijzen. Ook dit jaar werd weer voor kwaliteitsvolle wijn gekozen met hulp van de kenners van Chateauvin in Mol. De wijnen zijn dit jaar ”Domaine de Montmarin Chardonnay 2012″ (Wit), “Domaine de Montmarin Les Oliviers 2012″ (Rosé) en “Chateau du Donjon Cabardes L’Autre 2010″ (Rood). Net zoals vorig jaar verkopen we de wijnen aan 8€ per fles, 7.5€ per fles vanaf 6 flessen en 7€ per fles vanaf 12 flessen.
Voor meer informatie kunt u terecht bij de spelers van ZVC Roma. De actie wordt gecoördineerd door Bert Dexters. Het bestelformulier voor de wijnen:
http://www.zvcroma.be/documenten/wijnactie2013/wijnactie2013_bestelformulier.doc

16 september 2013: ZVC Roma verwelkomt nieuwe speler Pieter Foets

Nadat Benji Van De Ven, de verloren zonen Guy Willems (ex-T1) en Dries Hollebekkers (ex-T1) de kern van ZVC Roma hebben versterkt, mogen we nu ook Pieter Foets verwelkomen. We wensen Pieter een sterk en vooral plezierig seizoen toe. Welkom!

16 september 2013: Bert Dexters neemt de sportieve leiding van ZVC Roma in handen

Bert neemt de sportieve leiding over van Dries. Bedankt Dries voor je inzet als T1 het afgelopen seizoen. We zijn blij je weer als speler te mogen verwelkomen! Bert zal in regelmatig overleg met Ralf (als kapitein) de selecties bepalen en online plaatsen. Houd de kalender dus op zeer regelmatig tijdstip in de gaten.

3 september 2013: Mededelingen terug van weg geweest.

Onze facebook pagina heeft het een hele tijd overgenomen en onze facebook pagina blijft uiteraard bestaan. Toch heeft het bestuur van ZVC Roma besloten dat alle officiële mededelingen weer via de website zullen gedeeld worden. Stay tuned.


4 oktober 2012: ZVC Roma dankt ‘DJ Airforce’ voor de steun

Dank aan DJ Airforce om ZVC Roma te steunen als co-sponsor!Wenst U ZVC Roma ook een duwtje in de rug te geven, neem dan gerust contact met ons op!

7 september 2012: Eerste competitiewedstrijd op verplaatsing tegen ZVC Lybo

Verslag door Guy Willems: Na een eerste comp wedstrijd op verplaatsing naar herselt tegen lybo hebben we een verdiende overwinning behaald , na het spelen naar mijn mening een perfecte 1ste helft kregen we in de tweede helft weer het roma dipje de angsten sloegen weer in de gelederen de rust verdween uit de kern en werd een 1-4 voorsprong in een mum van tijd tot 4-4 gelijke stand op het scorebord gedeponeerd , op het juiste moment een time out aangevraagd om de onrust efkes uit de ploeg te halen , dit resulteerde in de slot minuut toch nog tot een 4-5 overwinning , niet te vergeten te melden dat onze keeper weer fris tussen de palen stond en hij op momenten zijn kunnen moest demonstreren proficiat jongens de eerste 3 punten zijn een feit

1 augustus 2012: Start van het nieuwe seizoen

ZVC Roma zal het komende seizoen starten in afdeling 3B. Laten we er vooral een leerrijk en plezierig seizoen van maken. We starten alvast met een degelijke voorbereiding tegen een aantal goed draaiende ploegen.

15 mei 2012: Einde van het seizoen

Tot volgend jaar :-)

6 maart 2012: Roma heeft een mooie reeks neergezet van 10 op 12

Wedstrijdverslagen volgen nog … … of toch niet meer.

7 januari 2012: Niet goed maar toch gewonnen

Allereerst wil ik allen die ons ploegje een warm hart toedragen een megafantastisch gelukkig nieuwjaar toewensen met vooral veel overwinningen en prachtmomenten met ZVC Roma. Na enkele weken van feesten, vreten, zuipen en andere uitspattingen was eindelijk het moment weer daar om opnieuw de gladde vloer van Veerle Laakdal te betreden en zo een kans revanche te nemen voor de pijnlijke nederlaag tegen ‘De Kempen’. Met ZVC De Bergen kwam er een tegenstander op bezoek waar Roma uit de heenronde goede herinneringen aan overhield. Remember de 1-10 en het Romarecord van “meest gescoorde goals in een match”. Een stunt die de tenoren op het veld vooraf hoopten te herhalen. En hoewel de ballen deze keer wel vlot de weg naar het net vonden, speelde Roma helemaal geen goede partij. De misverstanden, verdedigende fouten, foute passen, … stapelden zich op tot ergernis van de voorzitter en coach Guy die het team langs de zijlijn uit hun winterslaap probeerden te halen. Gelukkig maakte ‘De Bergen’ het Roma wel heel makkelijk. Met een doelman die de betekenis van het woord eens moet opzoeken (maar wel de 0-1 scoorde via een afgeweken bal) was hun defensie al snel een vogel voor de kat. Een monsterscore leek in het verschiet, doch, Roma liet zich mooi vangen en, in plaats van bij zoveel goedheid van de tegenstander de rangen gesloten te houden, begon het zelf steeds nonchalanter te spelen. ‘De Bergen’ mocht maar liefst 5 keer scoren. Nieuwjaarscadeautjes…  Tegen Odlo en de Treffers zal de volgende weken uit een ander vaatje getapt moeten worden, willen we een goed resultaat neerzetten. De motivatie is er alleszins. Met Odlo hebben we nog een eitje te pellen. Datzelfde Odlo dat, mits een zegen tegen ons de leidersplaats kan veroveren. Een plezier dat we hen niet zomaar zonder slag of stoot zullen gunnen. Maar eerst is er Artik.Dit vers eerste verslagje van 2012 wil ik graag besluiten met enkele positieve noten en statistiekjes. Ondanks een draak van een match evenaarde Roma vanavond haar doelpuntenrecord met opnieuw 10 stuks tegen ZVC De Bergen. Bert Berghmans mocht er daar 7! van voor zijn rekening nemen. Een nieuw paar schoenen op kosten van Guy wenkt… . Kevin scoorde zijn 3de doelpunt in 2 wedstrijden. (aan de verkeerde kant) en Ralf behaalde zijn eerste overwinning met de kapiteinsband. Wie bijgelovig is begon al wat te vrezen. :) Afspraak volgende week in de sporthal van de Rozenberg.

4 januari 2012: Wijnactie ZVC Roma: een groot succes!

Beste leden, vrienden,Als voorzitter van onze zaalvoetbalclub wens ik jullie nogmaals te bedanken voor het geweldige resultaat van onze wijnactie !We verkochten maar liefst 529 flessen en weer blijkt Guy Willems onze verkoopkampioen, weliswaar op de voet gevolgd door Steven Leunens. We schrijven dus een mooi bedrag over op de rekening van onze club.120 flessen – Guy Willems 101 flessen – Steven Leunens 74 flessen – Bert Dexters 72 flessen – Marc Breugelmans 42 flessen – Ralf Celen 24 flessen – Kevin Huysmans, Hans Verduyckt en Bert Berghams 12 flessen – Bjorns Smeets, Marc Harthoorn, Heiki Pieck en Dries HollebekkersTevens wens ik van de gelegenheid gebruik te maken om een speciaal woordje van dank te richten aan Bert. Het is mede dankzij de inspanningen van Bert, en de fantastische organisatie van deze actie dat wij tot een dergelijk resultaat zijn gekomen.

Bedankt allemaal !!!
Marc Breugelmans, voorzitter ZVC Roma.

1 januari 2012: Gelukkig nieuwjaar !!!

GELUKKIG NIEUWJAAR AAN ALLE SYMPATHISANTEN VAN ZVC ROMA !!!

23 december 2011: Jammerlijk verlies tegen ZVC De Kempen

Met ‘De Kempen’ stond op de vooravond van de vooravond voor Kerstmis de laatste wedstrijd van 2011 op het programma. Een ideale gelegenheid om de drie punten thuis te houden en zo de aansluiting met de top niet te verliezen. Het etentje in de Post had zichtbaar deugt gedaan want Roma trok direct stevig in de aanval. Dit resulteerde al snel in een verdiende 1-0 voorsprong. Roma wou meer, domineerde, drukte en creëerde kans op kans. Niks leek een klinkende zege in de weg te zullen staan, tot halverwege de eerste helft enkele minuten van concentratieverlies alle aanvalsijver geheel overboord zwierde. Plots stond er, geheel uit het niets, 1-3 op de bordjes. Roma schoot wakker na deze korte maar krachtige winterslaap en trok opnieuw ten aanval. Het doel van ‘De Kempen’ werd bestookt maar de stugge defensie hield stand. Na rust éénzelfde spelbeeld. Roma dat kampeerde op de helft van de tegenstander maar er niet in slaagde om aansluiting te vinden. Kans na kans werd vakkundig de nek omgewrongen, tot plots Steven de 2-3 nette. Het sein voor Roma om nog even een tandje bij te steken voor de laatste minuten en een oververdiend punt. Helaas vergeefse moeite. ‘De Kempen’ hield stand en pleegde daarmee een gigantische hold-up in de sporthal van Veerle Laakdal. Een nederlaag die we hoofdzakelijk aan onszelf te wijten hebben, hoewel we ons toch afvragen hoe het zou gelopen zijn als onze sympathieke fluitenier, Bèreke, zijn winterslaap wat later was begonnen en een geheel geldig doelpunt voor Roma niet had afgekeurd.

21 december 2011: (Vr)etentje in de Post

Er werden 10 Romeinen, al in “De Post” verwacht. Twee haakten last-minute af, toen waren ze nog met acht. Omdat er een weekje zonder wedstrijd aankwam, besliste de spelersgroep om de teamgeest en moraal aan te scherpen en gezellig samen te gaan eten. Locatie van dienst: “De Post” in Geel, gekend om haar gigantische porties Postgras. In een gezellige omkadering waarin menig schone nimf en lelijke draak onze tafel passeerden, werd het glas, getrakteerd door de voorzitter, geheven op de vriendschap, het team, de sportieve prestaties en een boel goede voornemens voor 2012. Ook de stand van de wijnverkoop mocht uiteraard niet ontbreken. Toen het eten werd opgedient verdween echter de focus en stortten een bende ontketende Romeinen zich als hongerige zwijnen op al het lekkers dat hen werd gepresenteerd. Doch enkel Maarten zou er in slagen zijn Postgras (+ dame blanche) tot een goed einde te brengen. Respect! Het belang van zulke activiteiten valt niet te onderschatten. Eens te meer is gebleken dat ZVC Roma een fijne club is waar het goed vertoeven valt. Met een gevulde gevulde maag en voor Ralf lege darmen wachtten we volgende vrijdag “De Kempen” op om voor de laatste maal in 2011 te strijden voor 3 belangrijke punten.

15 december 2011: Wijnactie ZVC Roma wegens succes verlengd tot vrijdag 30 december

Beste allen, we verlengen onze wijnactie wegens succes tot en met vrijdag 30 december. We zijn niet ver meer verwijderd van het aantal flessen van tijdens onze vorige wijnactie (2007). We vragen dus aan elke speler nog een kleine inspanning om nog een klein aantal flessen aan de man te brengen. Wie ontkurkt er niet graag een lekker flesje tijdens de eindejaarsperiode? Het zijn er dus de gepaste tijden voor.Nog even meegeven dat we tot nu toe niets anders dan positieve commentaren hebben gekregen op de kwaliteit van onze wijn!

5 december 2011: Terugblik op een boeiende maandagavondmatch

Vierde afdeling… Er zijn van die ploegen die met opgeheven hoofd en gigantisch ego “music for life- voetbal” (lees: kakkerij-voetbal) komen spelen en nadien bij onze immer minzame webmaster komen klagen dat het verslag er naar stinkt. Er zijn gelukkig ook andere ploegen die open staan voor een fijne, spannende pot voetbal. Op 5 december trok Roma naar de onbetwiste leider. De Weezerboys uit Balen. Het klassement indachtig geen simpele opdracht, ook al hadden onze jongens een stevige dosis vertrouwen getankt in hun wedstrijd tegen “de Treffers”. Weezerboys schoot als een speer uit de startblokken en bestookte het Romadoel met verre schoten vanuit alle hoeken. Vergeefse moeite want de defensie gaf geen krimp. Toch werd het na 10 minuten 1-0 na een afgeweken schot. Voor Roma het sein om voluit in hun kansen te geloven en met veel inzet herstelden ze het evenwicht. Er kwamen kansen maar net bij de afwerking ontbrak dat tikkeltje koelbloedigheid. Paal en doelman bleken een moeilijk te omzeilen hindernis. Beide ploegen bleken mekaar meer dan waard en in een aangename wedstrijd was het toch de thuisploeg die op slag van rust de score wist te verdubbelen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot verdween via de tip van Maarten in een boogje over de verbouwereerde Romadoelman. Roma gaf zich niet gewonnen en kampeerde de 2de periode op de helft van de Balenaars. De 2-1 van Bjorn was een verdiende beloning voor de inzet en aanvalsdrift van de Romeinen. Roma rook bloed en bleef moedig strijden voor een oververdiend punt. De 2-2 van Bert strandde echter op de paal. Weezerboys loerde op de counter en brak soms vlijmscherp uit. Ook zij zouden niet meer scoren. Toen de scheidsrechter liefdevol de ogen begon te sluiten voor enkele stevige ingrepen op onze aanval was de strijd gestreden en ging er net iets teveel haver naar de toch wel sterke tegenstander die we vanavond bekampten. Een fijne ploeg met sportieve spelers, die ook na afloop gezellig mee verbroederden en terugblikten op een boeiende maandagavondmatch.

23 november 2011: Roma start een eindejaarsactie met wijn.

Mogen we op uw steun rekenen?Beste ZVC Roma sympathisant,Om de kas van onze geliefde club te spijzen gaan we van start met de verkoop van twee voortreffelijke Franse wijnen. De Clos De Belloc 2010, een rode wijn uit Frankrijk, exclusief geïmporteerd door Chateauvin kwaliteitswijnen uit Mol, en de Domaine de Montmarin Sauvignon 2010. Beide wijnen zullen de smaakpapillen van elke wijnliefhebber in vervoering brengen. Een ideaal cadeau om de eindejaarsdagen nog warmer en gezelliger te maken.Onze vorige wijnactie dateert alweer van 2007 en toen werden maar liefst 396 flessen verkocht. We hopen dat aantal uiteraard dit jaar weer te evenaren. De speler die het meeste aantal flessen aan de man of vrouw kan brengen dient zijn lidgeld voor volgend seizoen niet te betalen. Het vorige record staat op naam van Guy Willems die maar liefst 184 flessen wist te verkopen. Niet mis!De verkoopactie zal lopen van woensdag 23 november tot en met vrijdag 23 december. Guy Willems en Bert Dexters coördineren de actie.Per fles betaalt U 8€. Bij een aankoop vanaf 6 flessen betaalt U 7,5€ per fles en vanaf 12 flessen betaalt U 7€ voor een fles.Het signaal dus aan alle spelers van ZVC Roma om aan de slag te gaan met het bestelformulier.Met vriendelijke groet, Het bestuur van ZVC Roma.

14 november 2011: Roma zet puntjes op de i tegen Rima Sportief.

Na het pijnlijke verlies tegen United Gunners had Roma wat recht te zetten. Er werd gretiger gevoetbald en dat resulteerde in een comfortabele voorsprong tijdens de rust. In de tweede helft echter was er wel steriele druk van ZVC Roma maar dit resulteerde amper in doelkansen. Een loepzuivere overwinning, zonder meer. Misschien nog even noteren dat Bert Berghmans zijn vierde hattrick in 6 wedstrijden wist te maken. De man in vorm dus, in het oog te houden door de tegenstanders.

7 november 2011: Roma verliest jammerlijk tegen de Gunners.

Het tweeluik tegen de Gunners en Rima oogde aanvankelijk veelbelovend. Een makkelijke 6 op 6 tegen twee puntloze staartploegen. En daarin schuilt dan weer het gevaar want net in zulke matchen heb je niks te winnen en alles te verliezen. Was het onderschatting, luiheid? Aan de sterkte van de tegenstander lag het alleszins niet. Terechte staartploeg, maar wel een te zware klip voor een kwakkelend Roma. Nadat de scheidsrechter ons een geldig doelpunt door de neus boorde, werden we afgeblokt door een sterke doelman die in zijn eentje lange tijd de nul hield. Gunners counterde en creëerde mooie kansen. Vooral hun zwarte parel was een gesel voor de defensie. De term “professionele fout” stond niet in onze woordenboek en zo liepen wij als kiekens zonder kop in de val. Onze eigen val dan nog want Gunners legde zonder goed te spelen onze pijnpunten bloot. Onmondig vooraan en te makkelijke tegengoals. Al weken zijn we in hetzelfde bedje ziek maar net tegen zulke ploegen krijg je de rekening gepresenteerd. 0-3 aan de rust. (zie Odlo) De tweede helft parkeerde Roma op de helft van de tegenstrever en toen de 2-3 viel leek alles weer mogelijk maar net als in Odlo volgde al snel de koude douche. Over en uit. 6-3 zou het worden. We gooien steeds weer opnieuw punten te grabbel tegen ploegen, niet beter dan de onze. Laten we allen, na de frustratie, deze week eens goed in de spiegel kijken en volgende match antwoorden op het veld.

31 oktober 2011: Roma wint overtuigend van ZVC Kronos C en mag weer naar boven lonken in het klassement.

Na de nederlaag tegen Steenweg was heel Roma gebrand op een stevige revanche. Verliezen betekende de ambities lichtjes terugschroeven, winst bezorgde ons opnieuw aansluiting bij de ruime top. Kronos bleek een fijne, sportieve en goed meevoetballende ploeg te zijn zodat Veerle-Laakdal een leuke wedstrijd zag. Roma liep op een beter bespeelbare vloer al snel uit tot 2-0. Een score die veel hoger had moeten liggen maar een goede doelman en wat pech hielden de schade beperkt. Daarentegen speelde het oude zeer bij Roma weer op en na wederom 2 te makkelijk weggegeven goals stond er plots 2-2 op het scorebord. Alles viel terug te herbeginnen. De tweede helft drukte Roma door en Kronos brak. In een mum van tijd liep de score op naar 5-2. Eigenlijk 6 want bij een prachtige vrije trap van Bram had enkel Bèreke zijn eigen fluitje niet gehoord. Roma maalde er niet om en speelde lustig door. De 8-3 winst tegen een ploeg op gelijke hoogte in het klassement geldt als een mooie opsteker met het oog op volgende wedstrijden. Op naar de Gunners!

26 oktober 2011: Nipt verlies tegen ZVC Steenweg Sport komt hard aan.

Na het teleurstellend bekeruitje in Arendonk was het eindelijk weer tijd voor het grote werk. Met de komst van Steenweg sport kwam niet enkel de leider in het klassement, naar tevens ons zwarte beest op bezoek. Een unieke gelegenheid om orde op zaken te zetten, zeker gezien de tegenstander slechts kon rekenen op vijf spelers. Op de gladde vloer van Veerle-Laakdal kregen we een draak van een wedstrijd te zien. Steenweg dat naar goede gewoonte een catenacho muur voor doel optrok en Roma dat daar wederom geen antwoord op wist te vinden. Nochtans liet de 1-0 voorsprong via Maarten het beste verhopen. Roma domineerde en Steenweg kwam er slechts sporadisch aan te pas. Na balverlies scoorden zij toch de 1-1, tevens de ruststand. Zelfde beeld in de tweede helft. Roma drukte maar geraakte amper aan uitgespeelde kansen. Op een zeldzame counter scoorde Steenweg zelfs de 1-2 na een schot dat tweemaal afweek en via beide palen in doel verdween. Een eerste domper. Toen zag de scheidsrechter zijn moment gekomen. Een schot van Maarten kwam via de deklat weer het veld in. Doelpunt oordeelde de ref na wat twijfel . Steenweg schreeuwde moord en brand, terecht zo bleek later. De scheidsrechter bracht zijn eigen beslissing weer in twijfel. Na 7 minuten gezever en onwil om een beslissing te nemen kende hij toch de goal toe. Maar in plaats dat Roma vleugels kreeg was het Steenweg dat onmiddellijk weer de leiding nam. Nadien ging de ref overcompenseren. Overduidelijke fouten werden genegeerd en toen de brave man nog eens een minuut te vroeg affloot bleef Roma met een kater achter. Dat hij voor Steenweg een strafschop niet floot was slechts een druppel op een hete plaat. Een proficiat aan de mannen uit Achterbos. Met 5 spelers winnen op verplaatsing is een pluim waard. De manier waarop…

17 oktober 2011: AZ The Masters maatje te groot in de Beker.

Voor onze eerste bekerwedstrijd van het seizoen trokken we op verplaatsing naar the masters uit Arendonk, de leider in derde afdeling. Een zware dobber zo bleek, niet enkel door de tegenstand, maar ook de accommodatie liet zwaar te wensen over.Vooral de zaalvloer was dringend aan een extreme makeover toe. Geen ruimte voor mensen met last van claustrofobie. Roma domineerde de eerste minuten en kwam zowaar op voorsprong, na een mooie actie van steven. Lang kon er echter niet genoten worden, want ook the Masters toonden zich uiterst efficient en ieder Romafoutje werd genadeloos afgestraft. Een frustrerende 4-1 aan de rust tot gevolg. De pauze bracht weinig beterschap met opnieuw veel slordigheden, dom balverlies en vermijdbare tegengoals. 8-2 zou het worden en hoewel dit een wedstrijd was zonder al teveel betekenis moeten we toch opletten dat we al het goede van de voorbije weken niet zomaar achterlaten op een marginale Arendonkse zaalvoetbalbodem.

14 oktober 2011: Roma boekt grootste overwinning uit haar bestaan.

Na de magere prestaties in Olen was heel Roma gebrand op een klinkende revanche. Met minder dan de 3 punten mocht men vanavond dan ook geen genoegen nemen. ZVC De Bergen moest en zou het kind van de rekening worden. Onder het goedkeurend oog van de voorzittter, die nog eens mooi voetbal wilde zien en daarom zijn zitje in het Koning Boudewijnstadion ruilde voor een plaats naast coach Guy, werd de wedstrijd (na een minuut stilte) op gang getrapt. Wat volgde was een aarzelend begin met kansen aan beide kanten. De verre schoten van “De Bergen” konden de Roma defensie echter amper verontrusten. Na 15 minuten was het dan toch eindelijk raak. De ban was gebroken plots leek alles zoveel makkelijker te gaan. De 0-3 aan de rust was niet eens overdreven.Na de pauze ging Roma stevig door op zijn elan en in een mum van tijd stonden er 7 goals op de teller. “De Bergen”, die tot dan toe amper in de buurt van het Romadoel geraakten, scoorden wonderwel, maar toch een beetje dom, de eerredder, dankzij een afgeweken hoekschop. Het was hun laatste wapenfeit. Roma drukte opnieuw het gaspedaal in en op 12 minuten van het einde stond er plots 1-9 op de bordjes. Ruim de tijd dus om nog dat ene ontbrekende doelpunt voor het Romarecord na te jagen…Was het stress, zware benen, een palm,… maar net dan begon de machine opnieuw te sputteren en doken er weer kippen (al dan niet met kop) op het veld op. Even werd vergeten plezier te hebben in het spelletje. Eén minuut voor het einde viel dan toch de verlossing toen Bert Berghmans de 1-10 tegen de netten schoof. Na de negen treffers op Lierseweg was de tweede keer dus de goeie. Dubbele cijfers! Meteen de grootste overwinning in de geschiedenis van de club. Een dikke proficiat aan de tenoren op het veld en tevens een warme oproep/ uitdaging aan zij die er deze keer niet bij waren, om nog beter te doen. Records zijn er immers om gebroken te worden. En zoals men zegt bij de Rode Duivels in Brussel: We are all part of the team.Volgende week, na een bekertussendoortje in Tielen, wacht ons ZVC Steenweg Sport. De fiere leider met wie we na de 0-7 blammage van vorig seizoen nog een serieus appeltje te schillen hebben.

7 oktober 2011: Roma schiet te laat wakker tegen ZVC Odlo B

Na de mooie zege op Lierseweg was het tijd voor bevestiging tegen een ploeg uit de hogere regiones van de klassering, Odlo B. Een unieke gelegenheid waarin al het goede dat Roma dit seizoen reeds toonde, net als de ambities van enkele dromers onder ons, bevestigd konden worden. Op het veld was er echter weinig te merken van enige begeestering. Gigantisch veel balverlies (langs beide kanten), een karrevracht gemiste Kansen en een ploeg die bij momenten speelde als “kiekens zonder kop”. Het resultaat loog er niet om. ‘Dankjewel’, zei Odlo B, en strafte zoveel vrijgevigheid met enkele scherpe counters genadeloos af. 3-0 … Het sein voor onze jongens om toch wakker te schieten en dat resulteerde al snel in een eerste doelpunt. Roma rook bloed en trok ten aanval maar aan de rust bleef de stand ongewijzigd.Vol goede moed werd de tweede helft aangevat en de verdiende aansluitingstreffer volgde enkele minuten later, onmiddellijk gevolgd door een koude douche na concentratieverlies en een hele berg geluk. Toch bleef Roma doorgaan, maar steeds opnieuw werden de aanvalsgolven afgeblokt en was het uitkijken voor de gevaarlijke counters van Odlo B.Toen het dan eindelijk 4-3 werd geloofde heel Roma in een sterke terugkeer maar wederom lag concentratieverlies en een stevige dosis geluk aan de basis van opnieuw het onmiddellijke ‘deksel op de neus’. Het pleit voor onze ploeg dat de kopjes niet naar beneden gingen en een stormloop op het ‘vijandige’ doel volgde. Hun verdediging kraakte maar brak net niet, mede dank zij de mooie hulp van een Hollandse fluitenier, die Odlo waarschijnlijk bij een zak chips en twee koffiekoeken had bijgekregen. Hoewel de wedstrijd 10 minuten later werd gestart (omwille van volleyballende dames en turnende kleintjes), met een normale rustpauze tussenin, werd de wedstrijd stipt op tijd afgeblazen.Roma voelde zich terecht een beetje “te kakken” gezet, want in zaalvoetbal is 10 minuten extra een zee van tijd. Zeker gezien de pressing van het slot. Nietegenstaande dat zijn we vandaag gebotst op een goed ingespeeld team dat er in slaagde om optimaal gebruik te maken van onze zwakte. De 5-3 nederlaag was voor een groot deel dan ook aan onszelf te wijten.

22 september 2011: Roma pakt de drie punten na een ruime zege tegen ZVC Lierseweg

Woensdag 21 september was een drukke avond. Niet enkel stonden er toppers genre: Dessel-Club Brugge, Lommel- KBVB, en menig ander bekergebeuren op de agenda. Ook ZVC Roma moest vol aan de bak tegen Lierseweg dat uit haar vorige twee duels een veelbelovende 4 op 6 haalde. Een moeilijke verplaatsing, zeker gezien de krappe kern waarover we aanvankelijk vreesden te beschikken. Met een bang hartje trokken we dan ook richting Tongerlo. Coach Guy ruilde zijn trainersband in voor een spelerstenue en zo werd de nog steeds geblesseerde doelman Ralf aangeduid als interimcoach. Ter plaatse aangekomen leek ons bange hart meer dan gegrond. Niemand minder dan scheidsrechter Bèreke wachtte ons aan de kleedkamers op. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Bèreke’s fluitkwaliteiten stonden een mooie gala-avond van Roma niet in de weg ;-) De bal ging vlot van voet naar voet en na een kort, afwachtend begin, regende het kansen… en goals. Roma domineerde, heerste en drukte Lierseweg tegen het eigen doel. 50 minuten knap eenrichtingsvoetbal. Je zou voor minder het scorebord tot vlak naast je bank zetten. Met de hulp van Britt, de schone deerne van Bert Berghmans (die door haar eventjes werd vrijgelaten om Roma te komen versterken) wist men steeds perfect hoe de score verliep. Iedereen kreeg kansen, maar een sterk keepende thuisdoelman beperkte de schade. Ook Guy genoot ervan met volle teugen, Hij liep, stoorde de verdediging, strooide passen en assists in het rond en scoorde bijna een wondermooie intikker. Bij zoveel champagnevoetbal zouden we bijna vergeten dat er ook een tegenstander op het veld stond, met alle respect voor Lierseweg, want met 5 spelers is het niet makkelijk spelen. Maar uiteraard doet dit weinig af aan de verdienste van een sterk Roma. Voor de doelpuntenmakers zijn we aangewezen op de statistieken, maar geloof me, er zaten enkele pareltjes tussen. Lange tijd leek ook een historisch clubrecord (dubbele cijfers) in de maak maar net op de meet nam de gekende Roma-nonchalance weer eventjes de bovenhand. Zo werd afgeklokt op een toch meer dan prachtige 3-9! uitoverwinnig na een zowel letterlijke als figuurlijke bèrematch van alle Romaspelers. In de kleedkamer werd het feestje voortgezet en nog lang nagepraat en gevierd met een heerlijke bak Omer, een cadeautje van Bert Dexters na een weddenschap over een omhooggestoken Beker van België. Ook Bèreke kreeg een fleske want de stoute spelers van Lierseweg hadden hem toch wel ocharme geen drinken gegeven aan de rust zeker. (zie verslag). De competitie ligt nu een kleine 2 weken stil met op 3 oktober een onderlinge wedstrijd. Misschien is er dan wel een kleine verrassing…. Aanwezig zijn is dus de boodschap!

6 september 2011: Roma mist de start van de competitie niet

Als scoren of zien scoren is als klaarkomen beleefde een aantal van onze meegereisde vrouwelijke supporters, luidruchtig aanwezig langs de zijlijn, vanavond meervoudige momenten van pure extase want zoals de geschiedenis het al zo vaak bewees was ook nu een slechte generale repetitie de voorbode voor een prima start. Roma domineerde, combineerde en creëerde een massa kansen.De ploeg draaide vanaf de eerste minuut en het was dan ook een wonder dat de wedstrijd aan de rust nog niet gespeeld was. Helaas moet ook gezegd dat er veel te veel kansen werden gemist. En dan volgt, zoals de geschiedenis het ook al zo vaak aantoonde het spreekwoordelijke deksel op de neus want in plaats van 3-0 stond het plots 2-2… Het spook van vorig seizoen doemde even op maar gelukkig was dit slechts schijn. Onder impuls van een sterke Massimo en Bert Berghmans op zijn versleten basketslofkes duwde Roma het gaspedaal stevig in en na een tactische time out was er geen houden meer aan. 5-2 na een stevige collectieve prestatie. Een eerste driepunter met een grote pluim voor het ganse team. Na de traktatie van de voorzitter vorige week voor het 5 jarige bestaan, was er vanavond opnieuw reden tot feesten.

30 augustus 2011: Roma speelt lekkere oefenpot aan vooravond van 5-jarig bestaan

Na een veelbelovende start moest Roma toch ruim zijn meerdere erkennen in een vlot combinerend Laakdal. Niet dat we werden weggespeeld, integendeel want regelmatig werden kansen gecreëerd, knappe acties en combinaties getoond, maar vooral de efficiëntie , de ervaring en net dat beetje meer durf en lef maakten vanavond het verschil. Dat er nog veel werk aan de winkel is, is duidelijk maar dat is nu eenmaal het nut van oefenmatchen. De hoger gerangschikte tegenstand ten spijt. Tegen de competitiestart zal Roma er ontegensprekelijk staan met een kern vol enthousiasme en inzet. Met een opnieuw talrijk opgekomen spelersgroep en supportersschare kon het 5 jarige bestaan hoe dan ook feestelijk ingezet worden. Met dank ook aan Karel voor de lekkere hapjes!

23 augustus 2011: Nog een weekje en dan vieren we de vijfde verjaardag van ZVC Roma

Op dinsdag 30 augustus blazen we 5 kaarsjes uit. We zullen deze speciale verjaardag van ZVC Roma niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Het bestuur zal vanavond samen zitten om het een en het ander hieromtrent te regelen. Iets om naar uit te kijken dus.22 augustus 2011: Voorbode van een goed seizoen? Als een slechte generale repetitie de voorbode is van een goed seizoen, deed Roma precies wat nodig was: verliezen. In een genietbare en gelijkopgaande match tegen ZVC Punt regende het kansen. Beide ploegen maakten er een aangename gezondheidswandeling van. De 5-4 uitslag was dan ook geen verrassing. Onder het goedkeurend oog van de geblesseerde doelman Ralf nam Maarten zijn plaats in. Kevin testte goed en de spitsen Bram en Steven toonden zich trefzeker. Met een goede inzet en prestatie bekroonden ook Hans, Bjorn, Heiki en Bert hun eerste seizoensmatch.

19 augustus 2011: Tegenstanders seizoen 2011-2012 gekend.

Dit jaar zal Roma aantreden in afdeling 4B gezien afdeling 4C werd opgedoekt. Het aantal gekende ploegen is daarmee slechts op 1 hand te tellen. Spannend, toch? Met 13 tegenstanders hebben we ook dit jaar een goed gevulde tabel. Mooi zo, dat hebben we graag.

31 mei 2011: Einde van het seizoen.

Tot volgend jaar ;-)

28 maart 2011: Scheidsrechter speelt hoofdrol in partijtje worstelen.

Een wijze les voor Hans Verduyckt luidt: “Wanneer je nog eens délégé bent, betaal NOOIT een scheidsrechter voordat hij nog moet presteren.” De gevolgen lieten zich immers raden. Nadat de brave man zijn poen had geïncasseerd kwam er van deftig fluiten niks meer in huis en dat straalde uiteraard af op de tenoren op het veld. Niet dat hij niet probeerde…. zijn autoritaire arrogante houding in zijn kabine was reeds een teken aan de wand, maar dit leek eerder komisch dan oprecht. Laten we er maar een partijtje worstelen van maken, dacht Noorderwijk en er werd naar hartelust geschopt op iedere Romein die bewoog. De blessure van Marc aan de rust was dan ook geen wonder. En de scheids…. die zat met zijn gedachten op één of ander palmstrand vol rondborstige vrouwen. De wedstrijd werd één grote treurmars met een dirigent die zijn fluitje leek te hebben ingeslikt. Roma opende in de ouverture al snel de score na een pareltje van Maarten. Vreugde van korte duur echter want Noorderwijk beukte (letterlijk dan toch) en al snel stond er 1-2 op de bordjes. Twee domme en vermijdbare tegengoals, te wijten aan een “te” sportieve en brave Romeinse attitude. Met een scheidsrechter die deed of zijn neus bloedde en een tegenstander die zich van sport had vergist, hadden ook wij het moeten aandurven om soms de botte bijl boven te halen. Noorderwijk zou hun voorsprong nimmer afgeven, dat was duidelijk en eigenlijk zat het er ook niet in. De kansen die we kregen werden gemist of mooi gestopt door de bezoekende doelman. 2-3 aan de rust nadat Bram de hoop eventjes weer deed oplaaien. Frustratie alom aan de rust maar een vat vol goede bedoelingen om er het beste van te maken. Het verschil was nog maar één doelpuntje en kansen waren er ondanks alles wel geweest. De tweede helft was echter een maat voor niks. Nadat Marc gekwetst aan de kant bleef werden de brave Romeinen al na enkele seconden afgestraft voor hun sportiviteit. Noorderwijk slalomde door de defensie en hun afgeweken bal bracht de 2-4 op het bord. Roma probeerde nog maar met het wegtikken van de tijd steeg de Noorderwijkse onsportiviteit en onkunde van de fluitenier. Een debiele penalty tegen kon er dan ook nog wel bij. Ralf ging verhaal halen maar botste op een muur van onwil en werd naar zijn doel gejaagd. De gele kaart er bovenop voor een welgemeende en dik verdiende “kust mijn kl…” brengt hem samen met Bert aan de leiding in dit twijfelachtige klassement. 2-5, boeken toe, game over. Niet zo voor Noorderwijk. Die bleven schoppen, duwen en trekken. Bert besliste dan maar een time out in te lassen en ook hij ging verhaal halen bij de dirigent. Enkele minuten later bewees deze dirigent dat hij toch wist hoe zijn fluitje werkte door deze schandalige wedstrijd tot het verleden te laten behoren. Enkele dingen moeten we nuanceren. Noorderwijk was wel degelijk een sterke tegenstander die terecht bovenaan in de klassering staat. En de scheidsrechter, tja,… niet bij machte om de wedstrijd kort te houden. bijgekregen bij een doos chips in de Colruyt ofzo…

17 maart 2011: Geel-Zwart, een ploeg met veel ervaring.

Na de nipte en onverdiende nederlaag tegen de Brouwers werd vol goede moed afgezakt naar Westerlo om daar opnieuw een ploeg uit de bovenste regionen van het klassement partij te geven: Geel-Zwart. Een stevige ploeg die goed op mekaar is ingespeeld in een zaal met steenharde ondergrond en een veldvoetbal er bovenop. Vooraf rekende coach Guy zeker op enig puntengewin gezien het mooie spel en de sterkte van Roma na de winterstop. De hoop was groot en alle ingrédiënten voor een mooie wedstrijd waren aanwezig. Roma toonde zich dan ook een waardige tegenstander en had vaak het betere van het spel. Scoren lukte vlot via Bram en Steven maar net nu had onze doelman zijn dagje niet. De botsende bal was zijn vriend niet die avond en door een ongelooflijke pech (3 x), ook wel eens blunders genoemd, verdween de bal via zijn knie of via zijn hoofd in doel (Kaminski) of floepte hij tergend langzaam nog onder zijn lichaam door tegen de netten. Ralf excuseerde zich en dankte zijn ploegmaats dan ook aan de rust dat zij de schade toch nog enigszins konden beperken. 5-3 en alles nog mogelijk. Gelukkig voor hemzelf en voor Roma keepte hij na rust een pak secuurder en toen via Steven de 5-4 een feit werd laaide de hoop stevig terug in de rangen. Roma ging vol voor de gelijkmaker maar achterin bij Geel-Zwart gaf men geen krimp. Op counter werd het via een afgeweken bal zelfs nog 6-4. Roma wederom een ontgoocheling rijker. Puntengewin zat er zeker in vanavond maar zoals zo vaak dit seizoen zat het weer eens echt niet mee. Niet tegenstaande dat tellen de Romeinen met nog een aantal matchen te gaan 19 punten. Wie had daar bij aanvang van de competitie met een totaal vernieuwde ploeg van gedroomd…

11 maart 2011: Net geen Romeins feestje bij de Brouwers.Na de knappe 6 op 6 tegen het Kafeeke en de Chiwies leek het vernieuwde Roma eindelijk op kruissnelheid te zijn gekomen. De goede resultaten kwamen er immers niet enkel door een grote dosis inzet maar tevens door mooi en verzorgd voetbal. Het deed alleszins het beste verhopen voor het competitieslot dat aanving met een eerste topper op verplaatsing bij de Brouwers. Dat deze ploeg nog droomt van de kampioenstitel was duidelijk te merken. Vanaf het eerste fluitsignaal trokken ze vol ten aanval. De Roma verdediging kraakte maar brak niet. Integendeel, al snel herstelde de Romeinen het evenwicht en regelmatig werd stevig gecounterd. Op een van die counters kwamen de Romeinen zelfs 0-1 voor Steven. Een verrassing leek in de maak maar de weg was nog lang en toen gaandeweg ook de Brouwers scoorden kon de wedstrijd herbeginnen. In een ware propagandamatch voor 4de afdeling regende het kansen langs beide zijden. Het publiek genoot en op het veld bleef de spanning. Nadat Maarten de bordjes weer gelijk had getrokken na een Hamse voorsprong scoorden de Brouwers net voor rust toch de 3-2. Pech… een moment van concentratieverlies… de sterkte van de tegenstander.Zeker geen man overboord alleszins, al voelde coach Guy, voor de gelegenheid speler-coach, de krampen reeds opkomen. Het typeerde de inzet die Roma wederom aan de dag legde. Ook de tweede helft werd een dubbeltje op zijn kant. Bram scoorde al snel de 3-3 en van dan af werd het een ware thriller. Beide ploegen gingen vol voor de winst. Kansen bij de vleet maar het evenwicht bleef. In een zinderend slot leek Roma even aan het langste eind te gaan trekken toen het plots 3-4 werd met nog een kleine 5 minuten op de klok… maar net toen de hoop in de Romeinse harten sloop toonden de Brouwers dat ze niet voor niets aan kop spelen in de reeks. In een sterk slotoffensief deden ze (met meer dan één portie geluk) nog tweemaal de netten trillen en stuurde zo Roma puntenloos naar huis in een wedstrijd die, gezien het prachtige vertoon, geen verliezer verdiende. Hoewel hij er 5 om de oren kreeg maar ook een berg kansen verhinderde werd Ralf bijna unaniem verkozen tot (doel)man van de match.

4 maart 2011: Volwassen wedstrijd tegen ZVC Chiwies A.

Het moet voor de eerste keer in de geschiedenis van ZVC Roma zijn geweest dat een volwaardige kern op een vrijdagwedstrijd kon opdraven. En de Chiwies hebben het geweten. Na de zege tegen het Kafeeke werd ook weer met veel vertrouwen gevoetbald in Balen. De einduitslag van 2-6 laat vermoeden dat het een eenvoudige wedstrijd was, maar niets is minder waar. In deze afdeling 4C kan bijna iedereen van iedereen winnen en moet er geknokt worden voor elke bal. Het ZVC Roma van vandaag is bereid dat te doen …… en dan kom je een heel eind. Het was een volwassen wedstrijd met een verdiende zege. Het zou mooi zijn moesten we hier tegen de Brouwers een vervolg aan kunnen breien. In ieder geval, een volgende vrijdagwedstrijd die we tegemoet gaan met een voltallige kern. Vonken en vuur! Ook nog even meegeven dat Bram zijn tweede hattrick lukte in drie wedstrijden. Dat is een mooi gemiddelde en hij voert daarmee ook de topschutterslijst bij Roma aan. In het oog houden dus. Weliswaar op de voet gevolgd door Heiki en ook Steven loert achter het hoekje ;-)

1 maart 2011: Ruime maar duurbevochten zege.

Collectief sterke prestatie van Roma na het debacle van Dessel. Een nieuwe misstap was uit den boze. Er moest vanavond gewonnen worden, zoveel was duidelijk en het lager geklasseerde Kafeeke moest het kind van de rekening worden. Al is dat in onze reeks helemaal geen garantie. Na een lange studieronde met wat halve en hele kansjes aan beide kanten opende Roma via Marc de score. Zijn lange afstandsknal verdween onder het lijf van de doelman in doel. Roma controleerde maar slaagde er niet in zijn voorsprong uit te breiden. Een ongeschreven voetbalwet spreekt dan over ” het deksel op de neus krijgen” en het Kafeeke counterde af en toe venijnig maar de Romeinse defensie met Maarten in een glansrol gaf geen krimp. 1-0 aan de rust en het besef dat er gauw een geruststellende 2de treffer moest komen. Het Kafeeke begon stevig na de rust en gedurende een kwartier hadden ze het betere van het spel wat resulteerde in enkele mooie kansen maar wederom stond de defensie pal en kreeg Roma via de sterk oprukkende Massimo enkele knappe counterkansen. Toch was er wederom de hulp van de bezoekende doelman nodig bij de tweede Romeinse goal. Roma leunde even achterover en dat mochten ze nu net niet doen. Het Kafeeke bleef in zijn kansen geloven, drukte en eindelijk viel voor hen de oververdiende aansluitingstreffer. 2-1 met nog 12 minuten op de klok. Het Desselse spook doemde weer op maar zover kwam het gelukkig niet. Veel goede wil was voor het Kafeeke niet genoeg want de ploeg toonde teveel braafheid in de box. Toen Steven de 3-1 aantikte brak bij hen de veer. Roma liep via een beauty van Maarten en een mooi afgeronde solo van Massimo zelfs nog uit tot 5-1 en daar ook de laatste stuiptrekkingen van de tegenstander geen succes kenden klokte Roma af op een reuzescore. Een te ruime maar op basis van onze niet aflatende vechtlust, verdiende zege, met respect voor het Kafeeke dat het ons bij momenten echt lastig maakte. Als doelman, zelfs in het winnende kamp, besef je dat het vaak heel eenzaam is tussen de palen…

23 februari 2011: Dries, Maarten en Ralf zetten derde helft in.

Omdat de wedstrijdkalender dit jaar veel te wensen overlaat en we niet alle weken kunnen gaan lopen op een Finse piste, werd nog eens een gezellig onderling wedstrijdje geregeld. De aanwezigen hadden er zin in. Temeer omdat voor de nodige animo werd gezorgd door enkele rondborstige lekkere brunettes die ondergetekende nog kende uit zijn glorietijd en die hij vroeg om de Roma boys vanavond een hart onder de riem te komen steken. De wedstrijd zelf had nog minder om het lijf dan deze dames. Met nihil tegenstand werd het praktisch een walk over voor wit. Misschien toch een idee om voortaan de ploegen wat beter te verdelen. De derde helft daarentegen werd een opsteker en het was jammer dat Ralf, en dus ook de brunettes, niet konden blijven plakken. Maar man van de match werd Maarten met 2 duvels en een pint gevolgd door uw nederige dienaar en Dries die op 3 pinten bleven steken. Het witte team dankt Lana, Joke en Katrien omdat ze het lef hadden hun grote woorden na te komen en de vermoeide gladiatoren te vergezellen onder een verkwikkende douche. Op naar volgende week waarin weer 2 uiterst belangrijke matchen op het programma staan.

17 februari 2011: Het spreekwoord van de ezel en het tweemaal stoten aan dezelfde steen.Dat in onze reeks iedereen van iedereen kan winnen was geweten. Dat Roma dit op Spinpedes aan den lijve zou ondervinden, totaal niet ingecalculeerd. Wie dacht dat de Romeinen na de pijnlijke nederlaag op eigen veld tegen dezelfde tegenstander, enkele maanden geleden, gebrand waren op een klinkende revanche kwam bedrogen uit. Het spreekwoord van de ezel en het tweemaal stoten aan dezelfde steen doemde op. Was het onderschatting? Een slechte avond? Pech? Van alles wat zeker… Het had er inderdaad heel anders kunnen uitzien als Berts knal niet op de binnenkant van de kruising was gevlogen bij een 3-2. In een match waarin Roma nooit onderlag, de betere kansen kreeg en ieder moment vernietigend leek te kunnen gaan toeslaan kwam het verlies erg hard aan. Pas op de rand van de afgrond en met een 5-2 op het bord kwam er wat echte Romeinse pressie. Dat resulteerde snel in een 5-5 op enkele minuten van het einde. Roma duwde door en leek in extremisch de 3 punten nog te zullen pakken maar het venijn zat in de staart. Plots verdween alle organisatie… 6-5 op 15 seconden van het einde. Boeken dicht. Kopjes naar beneden. Twee nederlagen enkel en alleen aan ons zelf te wijten tegen een meer dan haalbare tegenstander. Het naar boven kijken lijkt plots weer een heel eind verder weg.

14 februari 2011: Maarten is de te kloppen man op de Finse piste!

Dat vrouwen worden aangetrokken door onze mannelijke feromonen, dat is al langer geweten. Wat doe je dan best met Valentijn? Juist, je in het zweet (lees: feromonen) werken. Veel effectiever dan een boeketje bloemen, toch? En dat is wat Maarten, Dries, Bjorn, Guy en Bert dan ook hebben gedaan, de feromoontjes losgeweekt. Ook deze keer zijn de statistieken weer netjes opgemaakt:Het was een loodzwaar parcours door de felle voorafgaande regen. Bert heeft zich richting de 10km/h gewerkt, maar dat ging uiteindelijk ten koste van een tweede ronde. De chipolata’s kwamen zo goed als naar boven. De te kloppen man bleek toch wel weer Maarten. Hij heeft zijn tijd van vorige week nog fel verscherpt. Wie doet beter? Toch ook meegeven dat het met de fysiek van Dries en Bjorn ook wel snor zit. Het was weer een geslaagde teambuilding. De coach, die zag dat het goed was, we zullen er staan donderdag!8 februari 2011: Hoe staat het met de fysieke paraatheid van onze troepen? Het is lang geleden dat we nog eens naar boven mogen kijken in het klassement. Slechts 3 punten scheiden ons (virtueel) van de 4e plaats. Virtueel, want effectief staan we op 9 punten. Wel is het zo dat de nummer 4 in de stand, Geel Zwart, 2 wedstrijden meer heeft gespeeld en de nummer 5, de Chiwies, 1 wedstrijd meer. Alles is dus mogelijk, en ook het omgekeerde, want ZVC Spinpedes C, onze volgende tegenstander, loert slechts op 3 punten van de Romanistas. Het belang van de komende wedstrijden kan dus niet voldoende worden onderstreept! En dus zag het bestuur zich genoodzaakt om de lege kalender op te vullen met Spartaanse loopactiviteiten om de fysieke paraatheid van de troepen aan te scherpen. Gisteren was het dan zover, een loopwedstrijd op de Bleukens. Dat de Romeinen liever voetballen dan lopen, liet zich voelen in het aantal afmeldingen. Toch waren er 6 enthousiastelingen komen opdagen om onder het alziende oog van de coach te zwoegen en te zweten in het shirt van ZVC Roma.En voor de resultaten van de loopwedstrijd, ziehier.Voor conclusies is het misschien na 1 loopwedstrijd iets te vroeg, maar toch, Bert krijgt een target. Hij moet zich boven de gemiddelde snelheid van 10 km/h zien te werken. Hij heeft al aangegeven er werk van te gaan maken. Dat belooft! Ook nog even meegeven dat Dries er maar niet genoeg van kon krijgen. Na afloop van de loopwedstrijd en de nabeschouwing in den Hangaar 31 werd hij thuis afgezet door Bert. Echter Dries was zijn sleutel vergeten in de auto van Steven (op dat moment nog aanwezig in den Hangaar) en had geen telefoon op zak. Zijn vrouwke was niet wakker te krijgen en dus moest Dries het op een lopen zetten om Steven nog voor vertrek te pakken te krijgen in den Hangaar. Deze extra miles zijn daarbij mooi meegenomen voor de komende wedstrijd Dries ;-)

1 februari 2011: Op naar een bangelijke terugronde.

Naast zaalvoetbal heeft Roma ook een tweede favoriete bezigheid, het versterken van de innerlijke mens. Naast de traditionele 3de helft na de wedstrijden, organiseert Bert Dexters zo nu en dan whiskyproefavonden voor de ploegmaten. Teambuilding! Vanavond was het weer zover in Casa Fraquelli waar een 9-tal dorstigen zich present toonden. Bert had een voorraadje stevige smaken voorzien met hier en daar de geur van een verse koestal. Het deerde niet. ZVC Roma deed er zich naar hartelust aan tegoed. Meteen ook kwamen de kenners aan de oppervlakte met al dan niet heldere Amruttheorieën. Zo passeerden nazinderende Belgische en Indiase smaken de revue. Is dat nu niet waar het bij een degustief allemaal om draait vroeg Bert met een licht aangeschoten snuit. Ook Dries zag het eventjes niet meer helder maar uiteraard was dat slechts pure vermoeidheid. Dat er in de glaasjes een druppeltje moet overblijven om nadien te kunnen oordelen bleek voor hem een goed bewaard geheim. Met de drank werden ook de tongen losser en de ene intelligente whiskyuitleg volgde op de andere. Even ook leek het kampioenschap nog binnen handbereik. Aan motivatie en inzet zal het alvast niet liggen. Roma legt er zijn kop voor. Hoe dan ook was deze whiskyavond een meer dan gemaakt-geslaagd initiatief als aanloop naar een hopelijk bangelijke terugronde.

18 januari 2011: 7 op 9 na duurbevochten zege

Na een veel te lange winterstop maar met de klinkende 6-1 overwinning uit het vriendschappelijk treffen met Artik in de benen was het vanavond opnieuw tijd voor het grote werk. Onze supporter nummer 1 (met vuilzak tegen de gal) was opnieuw trouw op post en alles zag er voor de aftrap dan ook veelbelovend uit. De tegenstander, ZVC De Kempen, droeg de rode lantaarn met zich mee en coach Guy, samen met zijn assistent Bert, durfden misschien iets te luidop rekenen op enig puntengewin. Na een motiverende speech van dit dinamische duo werd de match op gang getrapt. Doch de speech bleek allesbehalve inspirerend te werken. De Kempen startte furieus en na nog geen 10 minuten keek Roma tegen een 0-2 achterstand aan. De te lange rustperiode liet zich nog duidelijk voelen bij enkele spelers en het duurde dan ook even voor Roma haar ritme vond. Gelukkig stak De Kempen zelf dan maar een handje toe toen hun doelman zich onbegrijpelijk liet ringeloren op een schot van Maarten. Wie dacht dat dit het sein was tot een groots Roma offensief kwam bedrogen uit want nog geen minuut later scoorde de rode lantaarn opnieuw. 1-3 en eventjes leek er twijfel te sluipen in de rangen maar dank zij een goede teamgeest en een onverzettelijke vechtlust knokte Roma zich weer in de match. Al gauw werd het 2-3 na een raket van Heiki. Tevens de ruststand. Roma rook bloed en de tweede helft werd een belegering voor het Kempense doel. Het regende kansen maar de bezoekende doelman hield zijn ploeg lang in poleposition door een uitstekend positiespel. Ook Steven deed hierbij even zijn duit in het zakje door vanop 1 meter de bal nog over het doel te krijgen. Een kans die Jen, zo sprak zij zelf, nog sneller met haar tetten zou scoren dan onze spits met zijn voeten. Allemaal geen erg want als scoren niet lukt, dan maar enkele assists dacht Steven en zo zette hij Heiki en Maarten op weg naar de 4-3. De Kempen plooide maar brak net niet. Integendeel, het loerde gevaarlijk op de counter, creëerde nog enkele reuzekansen en plots stonden de bordjes weer in evenwicht. Roma leek achter te zullen blijven met een serieuze kater maar drukte moedig de resterende luttele minuten door. En toen niemand er meer op durfde te hopen beloonden de voetbalgoden voor een keertje wel de grinta en inzet. De Kempen brak toch nog in het zicht van de meet en Marc en Massimo zetten de 6-4 eindstand op het bord. Een duurbevochten maar oververdiende zege met Maarten in een uitblinkersrol. Een nodige zege eveneens want door deze 3 punten kan Roma weer met een klein oogje kijken naar de top 5. Of er nog gekotst werd is bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet geweten want uw nederige verslaggever trok na de match al gauw moe maar voldaan richting nest.Nota van de webmaster: voor wie geinteresseerd is, onze nederige, maar bijzonder schrijflustige verslaggever is Ralf Celen, Roma’s uiterst betrouwbaar sluitstuk!

13 december 2010: 4 op 6 na billijke puntendeling tegen Steenweg Sport

Na de klinkende en memorabele zege van een week geleden moest Roma vanavond opnieuw vol aan de bak. Steenweg wachtte ons immers op in de Molse sporthal aan de Rozenberg. We troffen er een tegenstander aan van gelijk niveau maar wederom bewezen de jongens van, de deze week afwezige, coach Guy dat met veel inzet, karakter en een stevige dosis grinta er muziek zit in deze ploeg. Van bij de aftrap werd gestreden met het mes tussen de tanden. Tweemaal kwam Roma verdiend op voorsprong maar evenveel keer moest het al snel de gelijkmaker toestaan. Kansen kwamen er langs beide kanten en Roma had licht overwicht maar met de 2-2 ruststand kon iedereen zich verzoenen. Coach at interim Marc stuurde zijn troepen bij om de flanken te benutten en vanuit een goede organisatie verder te bouwen. Puntengewin zat er zeker in. De tweede helft draaide de wedstrijd. Het was Steenweg dat nu het initiatief nam en op zoek ging naar de overwinning. Roma counterde enkele keren gevat en had pech dat het doelhout twee keer in de weg stond. Uiteindelijk deelden beide ploegen na een faire match de punten maar op algemeen verzoek aan de toog moest ondergetekende toch vermelden dat de Roma doelman vanavond man van de match was. Ah ja, en we hebben ook zowel de eerste als de tweede helft afgetrapt.

6 december 2010: Roma lust k(Ch)iwi’s rauw

Over haver en paarden die hun verdiende haver niet kregen is dit seizoen al veel gezegd en geschreven. En het moet gezegd dat Roma een wel heel hongerig paard was. Na de afstraffing van 2 weken geleden waren de jongens van coach Guy uit op revanche en het kind van de rekening moest en zou het veel hoger geklasseerde “Chiwi’s worden. De coach had alvast niks aan het toeval over gelaten en had voor een supporter gezorgd. Bruno, een nobele onbekende, zou ons nog memorabele momenten bezorgen. Vanaf de eerste minuten nam Roma de wedstrijd stevig in handen. Steunend op een goede organisatie, veel rust en concentratie werd geduldig opgebouwd en toen Massimo de 1 0 scoorde leek de puzzel na een half seizoen zoeken en aftasten plots in elkaar te passen. Roma domineerde en wat later stond dan ook de 2-0 ruststand op het bord. Niet dat de tegenstander slecht speelde, integendeel. Ook zij kregen kansen maar tegen een onketend Roma viel vanavond niks te beginnen. De tweede helft ging Roma door op zijn elan en in een mum van tijd stond er 5-0 op het bord. Vanuit een scherpe hoek lukte Bram een enig mooie lucky goal. Roma leunde achterover en even leek er onzekerheid in de ploeg te sluipen maar verder dan een eerredder kwamen de Chiwi’s niet. Coach Guy bracht met een wel overwogen time out weer de nodige rust en bijna mocht ook de Roma doelman zijn goaltje nog meepikken maar zijn veel te zwak getrapte strafschop werd gered. 5 1… een resultaat om u tegen te zeggen met hoop naar. de toekomst. Het moet dan ook duidelijk zijn dat er na de match een leuk feestje werd gebouwd met dank aan Karel de cafébaas die de boek mee draaiende hield en er meerdere opdeed. De Romaspelers werden bedolven onder de complimenten en superlatieven van supporter Bruno doch even na 2 spuwde hij toch zijn gal. Letterlijk dan en met de geur van verse kots op de achtergrond trokken de laatste Romas de deur van hun wagen achter zich dicht, het vizier gericht op hun volgende match.

23 november 2010: Sterk Estaminet!

Later, als onze achterkleinkinderen het woord. “kutmatch” intypen op de, tegen dan, futuristische Roma-site, komen ze waarschijnlijk bij de match van vanavond uit. Werkelijk alles ging de mist in. De passing, de looplijnen, combinaties… Het begon reeds voor de match toen coach Guy genoodzaakt werd om door het onverwachte afhaken van Hans heel zijn taktiek om te gooien. De eerste 10 minuten waren veelbelovend en het regende dan ook Roma-kansen, maar afwerken, zoals je dat af en toe wel eens terug vindt op bordjes in Nederlandse plezierhuisjes, zat er niet in. Steeds zat er wel een voet of een hand van de bezoekende doelman in de weg. En dan volgt natuurlijk de koude douche met het spreekwoordelijke deksel op de neus. 0-1 tegen de gang van het spel in. Roma drukte en al snel viel de verdiende gelijkmaker. Even leek er zelfs meer in te zitten maar net dan staken de bezoekers een tandje bij en voor we het goed en wel beseften stond de 1-6 ruststand op de bordjes. Scoren aan bijna 100 procent noemt men dat. Alle hoop weg en van de goede voornemens om met het mes tussen de tanden te strijden bleef niet veel meer over. Toch scoorde Roma na de rust nog 2 mooie goals via Marc en Steven maar die waren slechts een pleister op een houten been. De 3-11 eindstand toonde aan dat het niet vandaag was dat de punten moesten gepakt worden. Een meer dan degelijk Estaminet met hun doelman als uitblinker gaf ons een leerrijke voetballes voor de toekomst mee.

17 november 2010: Verlies in de bekerwedstrijden tegen ZVC Odlo en ZVC Futsal ondanks prima wedstrijd tegen Futsal.

In deze alles of niks bekerwedstrijd speelde Roma een bère-match en dat mocht je gerust letterlijk nemen want, zoals in een recent en ver verleden was het ook nu weer de fluitenier van dienst (steeds dezelfde) die ervoor zorgde dat de haver niet naar het paard ging dat het verdiende. Roma was de hele wedstrijd meer dan de evenknie van het één reeks hoger geklasseerde Futsal en hoewel er tot drie keer toe een achterstand diende opgehaald te worden, verdween nooit het vertrouwen in een goede afloop. Roma was vanavond simpelweg de betere ploeg en dat vertaalde zich ook in balbezit, mooie combinaties en dito kansen met als toetje de 3 proper afgewerkte goals. De wedstrijd leek dan ook te zullen eindigen op een oververdiend gelijkspel tot die laatste minuut eraan kwam. Bij een 3-3 stand zette Bram zich door en kwam oog in oog met de thuisdoelman toen plots den “Bère” zijn moment gekomen zag. Om de één of andere duistere reden zag hij een elleboogduw en floot fout tegen. Waarschijnlijk één of andere bruine materie in zijn ogen maar Futsal maakte van de schabouwelijke beslissing en het concentratieverlies bij Roma handig gebruik om dodelijk te counteren. 4-3 en boeken dicht. Het was niet de eerste twijfelachtige beslissing van de avond maar wel de belangrijkste zodat het bekeravontuur voor Roma wederom eindigt in de eerste ronde.

22 oktober 2010: Met z’n vijven strijdend ten onder.

Een wedstrijd op vrijdagavond is voor Roma vaak een avontuur. Nochtans hadden we er voor deze wedstrijd goede hoop op, om een deftige kern te kunnen afvaardigen. De nodige en gekende afmeldingen in de week van de wedstrijd zelf hebben er anders over beslist. Roma kon dus slechts aantreden met 6 spelers (waarvan Bert al eerder op maandag met blessure aan de kant moest). Dat tegen 8 stuks van ZVC Real Noorderwijk C. Met onze coach in de goal, Bram na meer dan een jaar afwezigheid nog niet topfit en met Bert die na 7 minuten herviel in zijn blessure (en echt niet meer verder kon) weet je het wel: een kansloze wedstrijd! Maar dat was dan toch buiten de Romeinen gerekend. Er werd heel aardig gevoetbald door onze vijf moedigste, die voor elkaar bleven lopen, en dat een hele wedstrijd lang. In de eerste helft stond het 4-3 op het scorebord en in het begin van de tweede helft kwam Roma zelfs opzetten met de beste kansen. Het was helaas ZVC Real Noorderwijk C dat kon tegenscoren op de counter. Bij 5-3 was er nog steeds het geloof in een punt maar dan vielen de 6-3, 7-3 en 8-3 in de slotminuten. Fel overdreven score gezien het wedstrijdverloop, maar een logisch gevolg gezien de afwezigheid van een voltallige kern. We zullen de punten thuis moeten terugpakken!4 oktober 2010: Geen 9 op 9, helaas!.Er zijn zo van die matchen waarna je na afloop het liefst je spullen pakt en met je staart tussen je benen naar huis gaat, lekker knus op zoek naar emo-troost bij moeder de vrouw. Iedereen speelde onder zijn niveau zodat in dit verslag geen naamvermelding wordt gegeven. Ja, Spinpedes C was te pakken en ja, dat dit niet gebeurde hebben we puur aan onszelf te wijten. Na een aftastend slaapverwekkend kwartier met hier en daar een schamele doelkans openden de technisch zwakke bezoekers de score. Wie dacht dat dit het sein was voor Roma om wakker te worden kwam bedrogen uit. De druk bleef uit en occasionele kansen werden de nek om gewrongen. Spinpedes C ving op, loerde op de counter en was zo nog de gevaarlijkste ploeg ook. Ze scoorden zelfs nog zodat Roma gefrustreerd met 0-2 de rust in ging. Dit moest beter! Na een snelle 1-2 laaide de hoop terug op. Het regende eventjes kansen aan beide kanten. Roma drukte de tegenstander tegen het doel en de gelijkmaker hing in de lucht. Maar de druk leverde ook ruimte in de rug van de defentie op en die benutte Spinpedes C optimaal. 1-3 en niet veel later de overdreven 1-4… Boeken toe zou je denken maar Roma knokte zich terug in de match. Met nog 10 minuten op de klok werd het 2-4 en toen ook de aansluitingstreffer viel geloofde iedereen plots terug in enig puntengewin. Kansen kwamen er ook maar het doelpunt viel in de slotminuut… aan de overkant. Met een scheidsrechter die het woord “extra time”, ondanks meerdere fases waarbij het spel een poos stil lag, niet kende moest Roma niet op uitstel rekenen. Stipt op tijd werd afgefloten en ging Roma met een stevige kater richting kleedkamers. De 9 op 9 was een voorbije illusie.

27 september 2010: Ontspannende voorbereiding op de volgende wedstrijd.

Geen massale publieke belangstelling vanavond in Laakdal en dat was best wel jammer te noemen na de schitterende zege op De Kempen. De spelers lieten het zeker niet aan hun hart komen want, zoals zo vaak, hadden de afwezigen ook nu weer ongelijk. ZVC Roma toverde een aangename pot voetbal op het parket en zo werd de af en toe meeglurende zaalwacht getrakteerd op 17 goals tegen een toch wel gereputeerde tegenstander, namelijk …ZVC Roma. Met 13 waren we en alleen al door deze talrijke opkomst en teamgeest was de avond reeds geslaagd nog voor de eerste bal getrapt werd. De wedstrijd was dan ook pure fun. Wit tegen zwart. Een ideale mix van jong met ervaren. Coach Guy verdedigde met stevig ingepakte duim het doel bij wit en de wederoptredende Bram startte in de basis bij zwart. Niets moest, alles mocht en dat merkte je wel. Positie was vandaag bijzaak. Bjorn vatte vaak vooraan post en bij een hoekschop bleek de mee opgerukte doelman van zwart, Ralf, plots te verrast om een mooie voorzet droog in de tent te rammen. De daaropvolgende counter werd door Ollie dan weer bijna afgestraft. Maarten kopte zijn verre bal nog spectaculair over het eigen doel. Bert was even de wanhoop nabij… Het prestige, de eer en een week lang mogen genieten van een mogelijke winst zorgde voor toch wat zegedrang en serieux. Beide teams waren uitermate lief voor mekaar en niet toevallig regende het dan ook massaal kansen en doelpunten aan beide kanten, waaronder enkele kutgoals maar ook wat pareltjes. Teveel om hier allemaal op te noemen ( Deze jongen wilt gaan slapen) maar de eeuwige roem die de scorende gladiatoren oogstten in de arena blijve voor eeuwig op ons netvlies gebrand. De 9-8 einduitslag toonde het evenwicht aan waarmee de ploegen gevormd werden. Aan den toog werd na afloop dan ook stevig in de den Duvel gevlogen en ook Massimo ruilde voor een keertje zijn Red Blaster voor het blonde geestrijke vocht. Bert zag plots de gelegenheid schoon om nog snel een lening aan te gaan bij coach Guy. 2 euro voor een brood… Enige minpunt van een fijne avond…. Uw nederige dienaar, reeds geblesseerd aan de schuine buikspieren, werd tijdens de terugrit geflitst door zo’n goed verstopte klotepaal. Ertegen schoppen helpt dus geen knijt…

20 september 2010: Onze coach slaapt weer op beide oortjes.

Waarschijnlijk was er geen bal op tv want de hel brandde in de Rozenbergse sporthal waar onze jongens vanavond aantraden. Maar liefst 4 supporters (evenveel dan AS Eupen) maakten de verre verplaatsing mee. Vol emotie, passie. Bereid om bloed zweet en tranen te laten om de eerste 3-punter van het seizoen binnen te halen. En bloed vloeide er toen Hans Verduyckt zijn knie op mondhoogte van een Kempenspeler bracht. Allemaal geen erg. Bij zijn cola-light verwoordde Hans na afloop de match als volgt: “Tevreden” en “de keeper heeft ons een paar keer recht gehouden”. Een feit dat wel klopte. Roma vatte de wedstrijd stevig aan en kwam dan ook verdiend 0-1 voor via een knal van Heiki in de rechter benedenhoek. De kansen volgden en een 2de goal hing in de lucht. Plots arriveerden er, tot grote vreugde van de aanwezige supporters enkele (spelers)vrouwen. Was het toeval maar even plots de schone deernes verschenen lukte De Kempen de gelijkmaker. Roma schrok wakker en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Vol enthousiasme bouwden ze steen voor steen aan een stevige aanval. Zoveel engagement werd bijna afgestraft op vlijmscherpe counters maar Wim liet zien dat hij een uiterst betrouwbaar sluitstuk is. Met enkele prachtrefexen hield hij de bordjes in evenwicht. En plots was hij daar… De 1-2. Rozenberg sporthal kolkte en plots besefte Dries dat er een immense druk op zijn schouders lag. Hij nette de 1-3, alleen besliste de scheidsrechter er anders over. De anders prima fluitende ref had even wat bruins in de ogen maar kom… Rusten met een voorsprong, het had erger gekund. De tweede helft was nog maar net afgetrapt of beide ploegen gingen verwoed op zoek naar een nieuw doelpunt. Het werd even spannend. Wat zou het worden…De zekerheid voor Roma of de aansluiting voor De Kempen. Maar net toen ontbonden Massimo en Ollie hun duivels en op enkele minuten stond de 1-4 op het bord. Twee maal Ollie die als verdediger de weg naar de netten vond. De Kempen was ko maar werd eventjes gereanimeerd met de 2-4 als gevolg. Wie dacht dat er nog twijfel in de rangen sloop kwam bedrogen uit. Integendeel. Na een aanval uit het boekje rondde Bjorn, die alweer beresterk verdedigde af op aangeven van Massimo. 2-5. Over en uit. Boeken toe en de job van coach Guy gered na de onverdiende 0 op 6. Hoeft niet gezegd dat er een klein feestje volgde in Den Hangar… .

14 september 2010: ZVC Roma pakt voorlopig geen punten.

Desondanks goede wedstrijden tegen ZVC Geel Zwart en ZVC Brouwers kon ZVC Roma in haar twee eerste wedstrijden geen punten pakken. Tegen beide ploegen was het spelbeeld evenwichtig doch tegen ZVC Brouwers had ZVC Roma de bovenhand. Maar in het voetbal win je de wedstrijd als je minstens éen keer meer scoort dan de tegenstander. Een harde wet die we totnogtoe ondergaan. Niettegenstaande zien we met veel vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet. Het seizoen is nog lang.

1 september 2010: ZVC Roma is volledig klaar voor het nieuwe seizoen 2010-2011.

Beste sportvrienden, ZVC Roma is helemaal klaar om het seizoen 2010-2011 in de Kempische zaalvoetbalbond, afdeling 4C aan te vatten. We mogen maar liefst 5 nieuwe spelers verwelkomen: Ralf Celen (doelman), Hans Verduyckt (middenvelder), Dieter Sas (middenvelder), Dries Hollebekkers (middenvelder) en Steven Leunens (aanvaller).In tegenstelling tot de sportieve cel zijn er in de bestuurskamer geen wijzigingen op te merken. Roestige, eeeuuuuhhhmmm rustige vastheid dus. Guy Willems krijgt nu wel de volledige sportieve bevoegdheid onder zich gezien hij de trainersfakkel over neemt van onze voorzitter Marc Breugelmans.Wij kijken met veel plezier de start van de competitie tegemoet. We ontvangen op 6 september ‘ZVC Geel Zwart’. Een ploeg die nieuw is in afdeling 4C, maar wel met een rijke traditie (zie stamnummer). Moge de beste winnen, maar vooral, laten we er een faire partij van maken!

19 april 2010: ZVC Roma verliest op het nippertje nog 2 punten.

Het was lang geleden dat we nog eens met een volwaardig team konden aftrappen. We keken dan ook uit naar het resultaat van deze wedstrijd. ZVC Roma begon goed aan de wedstrijd en kwam op een comfortabele voorsprong. In de laatste 10 minuten echter werd er weer zeer slordig gevoetbald en kon ZVC Sefa Sport nog 3 keer tegenprikken. In de laatste minuut kwam het zelf op de gelijkmaker. Alsnog puntenverlies voor ZVC Roma. Het seizoen is nu gedaan. We gaan bouwen aan een hernieuwd team. In het seizoen 2010-2011 zullen we er staan!

12 april 2010: ZVC Roma onderuit tegen La Baracca.

Na een pijnlijke afmedling van de keeper konden we deze wedstrijd slechts met 5 personen aanvangen. In de zaal krijg je het dan altijd moelijk, ook al speel je tegen de laatste uit de stand. Roemloos verloren met 3-6. meer valt over deze wedstrijd helaas niet te zeggen. Op naar de laatste wedstrijd van een teleurstellend seizoen, althans op sportief vlak.

29 maart 2010: ZVC Roma neemt revanche op ZVC Artik.Na de verlieswedstrijd tegen ZVC Artik was ZVC Roma gebrand op revanche. Dieter Sas maakte zijn entree bij ZVC Roma. Hij maakte een goede beurt en zal volgend jaar ZVC Roma versterken. De wedstrijd werd gewonnen met 7-4.

13 maart 2010: Kwisploeg ZVC Roma haalt puik resultaat in buurtkwis Heidehuizen.

Voor het derde jaar op rij vaardigde ZVC Roma een kwisteam af naar Heidehuizen te Mol. Ex-speler Dirk Hannes organiseert deze kwis, vandaar. En voor de derde keer op rij behaalde Roma een mooi resultaat. Een 18e plaats op 54 ploegen en dus ook voor de derde keer op rij in de top-20. Volgend jaar zullen we weer van de partij zijn. Op naar top-10, zoals in de competitie (nota van de redactie: enigszins cynisch want we staan 10e in de stand, echter er zijn maar 11 ploegen in onze reeks).Deden mee aan de kwis: Jen en Bram, An en Marc, Ann en Bert.

22 februari 2010: Ook tegen Roma laat Spinpedes geen punten liggen.Spinpedes D is een nieuwe ploeg in onze reeks. Toch spelen de heren al jaren samen en ze hebben in het zaalvoetbal al in hogere reeksen gespeeld. En dat merk je. De Desselse voetballers hebben deze competitie nog geen enkel punt laten liggen. 13 wedstrijden op rij gewonnen en dus een 39/39 met een postief doelsaldo van 62. Knap en volgens mij nog niet dikwijls vertoond. We hebben het ook mogen voelen. We speelden eigenlijk goed mee maar keken toch tegen een 0-4 achterstand aan bij de rust. Ze bewegen allemaal goed rond de bal en zijn dodelijk efficient. Dat er door Roma goed meegevoetbald werd was na de rust duidelijk. De wedstrijd meer in evenwicht en een score van 3-3. Dit resulteerde in een eindstand van 3-7. Ik herinner me nog dat ik na de eerste wedstrijd tegen Spinpedes D al schreef dat we de uiteindelijke kampioen aan het werk hadden gezien. Dat was er pal op, daar kan je niet omheen. En wees er maar zeker van, ook in de derde afdeling draaien die mannen vlot bovenaan. En nu twee weekjes rusten en dan de vuisten ballen tegen ZVC Balen.

9 februari 2010: Roma en Het Kafeeke delen de punten in een spannende wedstrijd.

Na een onderhoudend intermezzo tegen het gelegenheidselftal van Flanders’ DRIVE te Lommel moest ZVC Roma weer vol aan den bak tegen Het Kafeeke. Na het behalen van een punt tegen de Brouwers moest er ook minstens een punt gepakt worden tegen Het Kafeeke. Het bleek een gelijkopgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten. Het Kafeeke kwam op 2-0 voorsprong maar nog voor de rust wist Roma deze score te evenaren. Na de rust ging Roma op het elan door en namen afstand van het Kafeeke. Het Kafeeke knokte zich echter weer in de match en kwam na een (toch wel licht toegekende) penalty op 4-3. In een spannende slotfase kwam Roma weer langszij om Het Kafeeke weer op 5-4 te laten komen. Maar Roma knokte weer terug. Eindstand 5-5. Er zat meer in, maar het had ook minder kunnen zijn. Billijk geslijkspel dus. En, mannen van de match: Massimo (sinds lang nog eens een hattrick) en Heiki (2 doelpunten en 2 assists).

25 januari 2010: Roma pakt sinds lang nog eens een punt in de competitie.

Na de erg zware nederlaag tegen ZVC Fanatix (weliswaar omdat ZVC Roma slechts met 4 spelers en zonder echte doelman de wedstrijd kon aanvangen) zocht ZVC Roma naar eerherstel. Tegen ZVC Brouwers moest dan thuis ook gewonnen worden. Het werd helaas een gelijkspel, en dat heeft Roma toch wel een beetje aan zichzelf te danken. In de eerste helft werd er met momenten vlot gevoetbald wat ook resulteerde in een ietwat comfortabele 3-1 voorsprong. Het zag er dan ook naar uit dat Roma nog eens sinds lang ging winnen. Maar toch mocht het niet zijn, er werd in de tweede helft te veel naar voren gestormd, te onzorgvuldig uitgevoetbald en ZVC Brouwers wist dan toch nog twee keer te scoren. Eindstand 3-3. Een kleine afknapper! Dan moet het nu maar gebeuren tegen Het Kaffeeke (eveneens zoals ons op zoek naar punten). Nog even vermelden dat de heren van ZVC Brouwers zeer sportief speelden. Leuke ploeg om tegen te spelen!

22 januari 2010: Wedstrijden op vrijdag en ZVC Roma: een verhaal appart.

En bij deze headline wil de webmaster het voorlopig ook houden.

4 januari 2010: ZVC Roma mist de kansen tegen ZVC Steenweg Sport.

Roma ving de wedstrijd tegen ZVC Steenweg Sport sterk aan. In de heenwedstrijd waren beide teams aan elkaar gewaagd. Ook in de terugwedstrijd was dat zo. Het was een uiterst sportieve wedstrijd waarin Roma de meeste kansen bijeen voetbalde maar Steenweg Sport op de counter super efficient bleek. Bij de rust stond het 2-2 en kwam Roma telkens op voorsprong. Na de rust was het Steenweg Sport dat de weg naar het netten wist te vinden. Niettegenstaande de punten niet mee huiswaarts werden genomen is het toch hoopvol dat een pak kansen werden gecreëerd. Op naar de volgende wedstrijd.

14 december 2009: ZVC Balen klopt ZVC Roma op waarde.

Ook tegen ZVC Balen lag ZVC Roma niet echt onder. Er werd van beide kanten goed gevoetbald en Roma kwam vroeg op voorsprong. Deze voorsprong was echter niet van lange duur en al snel stond het, uitgespeeld, 1-1 op het bord. ZVC Balen speelde echter meer dreigend dan ZVC Roma en dat uitte zich ook in meer kansen en uiteindelijk ook in meer doelpunten. De heenronde zit er op. Nu gaan we eerst kerst en nieuwjaar vieren. De teamspirit zit nog goed. Eens kijken of we in de terugronde meer punten gaan pakken. We hebben er vertrouwen in.

30 november 2009: ZVC Fanatix kaapt punten weg in harde wedstrijd.

Het was een bikkelharde wedstrijd tegen ZVC Fanatix. Roma en de Fanatix hadden deze wedstrijd al van te voren op de kalenders aangeduid. Beide ploegen moesten en zouden winnen. ZVC Fanatix heeft twee ex-spelers van ZVC Roma in loondienst, vandaar. Het bleek geen sportieve wedstrijd. Truitje trek, beentje stamp, geklaag en gezaag. De scheidsrechter noteerde op het blad van de tegenstander: onsportief gedrag. En dat wordt dan beloond met de 3 punten. De Fanatix wonnen de wedstrijd met weer dat éne goeltje verschil. 2-3 was de eindstand, een puntendeling was echter juist geweest. In de terugronde ontmoeten we de Fanatix weer. Laten we dan het sportieve zegevieren!!!

23 november 2009: Het bekeravontuur Jos De Kuyer zit er op.

Niettegenstaande er een goede wedstrijd gespeeld werd te Turnhout, zit het bekeravontuur er voor ZVC Roma op. Het mag gezegd, Roma was de betere ploeg en legde haar wil op. Maar zoals de wetten van het voetbal het voorschrijven wil dat nog niet zeggen dat de wedstrijd gewonnen wordt. Het was Turnhout dat net dat éne goaltje meer kon maken en verder bekert. We wensen hen veel success toe in deze campagne.

9 november 2009: ZVC Roma onderuit tegen ZVC Het Kafeeke

In een gelijkopgaande wedstrijd onderaan in het klassement heeft ZVC Het Kafeeke haar slag thuis gehaald. Het pakte de 3 punten omdat het mondiger was voor doel. Scoren blijkt dit jaar het probleem te zijn voor ZVC Roma.

2 november 2009: ZVC Roma pakt eerste drie punten van het seizoen

Na de moeilijke competitiestart moest tegen ZVC La Baracca gewonnen worden. Een met momenten goed, maar bij momenten ook slordig spelend ZVC Roma wist de 3 punten mee huiswaarts te nemen. Een hattrick voor Massimo Fraquelli, maar man van de match was zonder meer Heiki Pieck met 4 doelpunten en een assist. Zijn beste wedstrijd totnogtoe in het shirt van Roma. Eindstand 2-7 en tevreden zijn we na de wedstrijd nog een pint gaan pakken. Nog even meegeven dat een speler van ZVC La Baracca tijdens de wedstrijd geblesseerd raakte. Wij hopen alvast dat de blessure niet te erg is en wensen de speler een goed herstel toe.

30 oktober 2009: ZVC Roma geeft forfait voor wedstrijd tegen ZVC Sefa Sport

ZVC Roma heeft momenteel te kampen met een serieuze blessurelast. Daarbovenop is vrijdag sowieso een lastige verplaatsing. Helaas onvoldoende spelers beschikbaar en dus het eerste forfait in de geschiedenis van onze voetbalclub. Erg jammer!

20 oktober 2009: In de beker win je, en verlies je

Na een mooie openingswedstrijd tegen ZVC Bom mocht ZVC Roma zich in de Beker van de Kempen opnieuw opmaken voor een ploeg uit derde afdeling. ZVC De Bergen B bleek echter een tegenstander van een ander kaliber dan ZVC Bom. Dat we ook onze keeper geblesseerd moesten missen bleek geen cadeau. Iedereen heeft wederom zijn best gedaan, maar ook deze keer, geen punten.

9 oktober 2009: Zeer sterk Spinpedes D!

Opnieuw moest ZVC Roma naar de competitieleider. Dit keer het Desselse Spinpedes D. Over de wedstrijd kunnen we eigenlijk kort zijn. Dit Spinpedes D is op dit moment een maatje te groot. ZVC Roma kon op geen enkel moment de indruk wekken ook maar éen punt te pakken. We hebben er voor geknokt en mag het een troost zijn dat tonogtoe geen enkele ploeg twee maal kon scoren tegen Spinpedes D. Eindstand: 11-2.

29 september 2009: ZVC Roma haalt gelijkspel tegen ZVC Steenweg Sport.

Met Steenweg Sport kreeg ZVC Roma opnieuw een competitieleider over de vloer. ZVC Steenweg Sport had een mooie en erg overtuigende 6 op 6 gehaald uit de eerste twee competitiewedstrijden maar ZVC Roma had ook vertrouwen getankt uit de eerste wedstrijden. Het zou dus een mooie wedstrijd worden. En dat werd het ook. Een spannende wedstrijd waarin ZVC Steenweg Sport het initiatief nam en ZVC Roma er lekker op los counterde. Het leverde uiteindelijk een welverdiende 2-2 eindstand op. De doelpunten die langs beide kanten vielen waren éen voor éen pareltjes. En kijk, de volgende wedstrijd is alweer (nu 3 keer op rij) tegen de competitieleider. Tot dusver is dus telkens de competitieleider, na een bezoekje bij ZVC Roma, competitieleider af. Hopelijk zal dat na vanavond niet anders zijn.

21 september 2009: Bram Boem Boem.

Nog even meegeven dat de wedstrijd tegen ZVC Bom niet enkel een ‘goednieuws show’ was voor ZC Roma. Na 7 minuten speeltijd moest ZVC Roma spits en goalgetter Bram Peters met een voetblessure aan de kant. Bram zal hierdoor een paar weken inactief zijn. Een aderlating voor ZVC Roma. We wensen Bram een voorspoedig herstel toe en dat hij snel weer tussen de lijnen mag staan. Dan is hij weer onze Bram Boem Boem !!!

21 september 2009: ZVC Roma winst eerste wedstrijd in ‘Beker van de Kempen’ tegen ZVC Bom uit 3e afdeling.

In de voorbije twee campagnes van de ‘Beker van de Kempen’ is ZVC Roma steeds gestrand in de eerste ronde. De ‘Beker van de Kempen’ is dan ook niet van de poes. Als ploeg uit de 4e afdeling loot je immers ook tegenstanders uit hogere afdelingen. Dat is dit jaar ook niet anders want met ZVC Bom en ZVC De Bergen werden twee tegenstanders geloot uit een hogere afdeling. Aan ZVC Roma dus om de rug te rechten en de borst nat te maken. En dat deed het ook. In de eerste thuiswedstrijd werd ZVC Bom opzijgezet met een dik verdiende 3-2 overwinning. Er werd goed gevoetbald en ZVC Bom keek dan ook snel tegen een 2-0 achterstand aan. ZVC Roma dringde zelfs nog aan op een 3-0 maar het was toch ZVC Bom dat de score wist te milderen. Een erg spannend slot volgde waarin ZVC Roma toch de 3 punten wist thuis te houden. Nog even vermelden dat ZVC Bom een van de ploegen is die fair play enorm hoog in het vaandel dragen en dat ook op het veld tonen. ZVC Roma wacht nu weer een zware opdracht in de competitie. Nadat leider ZVC Real Noorderkempen C op bezoek is geweest wacht nu de nieuwe competitieleider ‘ZVC Steenweg Sport’. Het belooft een bikkelharde wedstrijd te worden.

15 september 2009: ZVC Roma pakt (oververdiend) punt tegen de competitieleider

Tja, wat wil het zeggen, competitieleider, na slechst 1 speeldag. Toch was ZVC Roma gewaarschuwd want ZVC Real Noorderwijk C had in de eerste competitiewedstrijd uitgehaald met een vernietigende 12-1 winst. Dat noemt men vertrouwen tanken. Maar ook ZVC Roma had vertrouwen en dat bleek op het veld. Er werd een hele wedstrijd lang hard geknokt tegen de Noorderwijkers. De twee ploegen hanteerden elk hun stijl. Roma trachtte eerder voetballend de oplossing te zoeken, Noorderwijk al beukend en bonkend en met veel schoten van ver. Het leverde een bitsige strijd op (vooral langs de kant van Noorderwijk) en de scheidsrechter kon de wedstrijd eigenlijk maar moeilijk in de hand houden. Na de eerste helft stond er een 2-1 op het bord en Roma kon in de tweede helft zelfs 4-2 uitlopen. De overwinning was in zicht maar Noorderwijk kon nog terugkomen tot 4-3 op vrije schop en in de allerlaatste minuut werd een slechte terugspeelbal genadeloos afgestraft en stond de 4-4 op het scorebord. Het was tegen de competitieleider en dan mag je tevreden zijn met een puntendeling, echter de waarheid is dat Roma ontgoocheld mag zijn en Noorderwijk blij dat het met 1 punt is gaan lopen in Veerle Laakdal. Op naar de bekerwedstrijd!

4 september 2009: ZVC Roma puntenloos na eerste competitiewedstrijd

Op vrijdagen heeft ZVC Roma vorig jaar dikwijls een probleem gehad om een volwaardige kern af te vaardigen. Dit jaar echter is ZVC Roma van plan ook op vrijdagen punten te pakken, jawel. De eerste competitiedag was dus op een vrijdag maar het heeft niet mogen zijn. ZVC Roma moest de duimen leggen tegen ZVC De Brouwers na een spannende 4-2. Het had anders kunnen uitdraaien, de ploegen hielden elkaar in evenwicht maar het geluk deze keer toch aan de zijde van De Brouwers. Niettegenstaande, een hoopgevende prestatie! Op naar de wedstrijd tegen de competitieleider ZVC Real Noorderwijk C.

31 augustus 2009: ZVC Roma oefent tegen ZVC Atlético uit de 2e afdeling

Om de wedstrijd tegen ZVC Brouwers voor te bereiden had ZVC Roma een oefenwedstrijd ingepland tegen ZVC Atlético, onmiddellijk een zware tegenstander. Niettegenstaande de 12-4 op het bord werd geprikt hield ZVC Roma toch een goed gevoel over aan de geleverde prestatie zodat met volle moed kon gestart worden aan de competitie.

18 augustus 2009: Onze tegenstanders in afdeling 4C

ZVC BALEN
ZVC BROUWERS
ZVC FANATIX (nieuw in 4C)
ZVC HET KAFEEKE
ZVC LA BARRACA
ZVC REAL NOORDERWIJK
ZVC RED BULLS
ZVC SEFA SPORT
ZVC SPINPEDES D
ZVC STEENWEG SPORT (nieuw in 4C)

10 augustus 2009: Roma start met voorbereidingen nieuwe seizoen

Op 10 augustus werd een eerste bestuursvergadering georganiseerd om het nieuwe seizoen 2009 – 2010 af te trappen. In de bestuurskamer zijn er geen wijzigingen op te merken. Dat is wel het geval voor het sportieve team! In de komende weken zullen we de spelers voor het seizoen 2009 – 2010 dan ook graag aan U voorstellen. De eerste onderlinge voorbereidende wedstrijden zijn alvast ingepland op maandag 24 augustus en maandag 31 augustus. Wij kijken in ieder geval erg uit naar het komende seizoen!

Met sportieve en vriendelijke groeten,
Het bestuur van ZVC Roma.

15 maart 2009: Pieter Gielen, speler van ZVC Roma, overleden

PIETER GIELEN
8 februari 1988 (°) – 15 maart 2009 (+)

Het bestuur en spelers van ZVC Roma melden met grote verslagenheid dat Pieter Gielen, speler van ZVC Roma, overleden is tengevolge van een smartelijk verkeersongeval. Onze gedachten zijn bij zijn ouders, zijn broers en familie. Wij wensen hen veel sterkte bij het dragen van dit zware verlies.

Wij zullen Pieter erg hard missen, als speler en als goede vriend! En hem voor altijd herinneren als een gedreven voetballer, ons rugnummer 7 voor eeuwig en altijd!

2 maart 2009: Roma gaat verder op ‘winnende’ elan

Na de broodnodige overwinning tegen ZVC La Baracca kon ZVC Roma nu ook tegen een topper uit de afdeling winnen. ZVC Real Noorderwijk moest er aan geloven na een nipte 7-6 overwinning. Een mooi en hoopvol resultaat.

23 februari 2009: Roma swingt weer als vanouds

Het is weer eens even geleden, ZVC Roma heeft drie punten beet. Er werd verdiend gewonnen van La Baracca. Massimo kon nog eens 4 keer scoren en Roma swingde weer als vanouds. Met volle moed op naar de volgende wedstrijd!

19 februari 2009: Red Bulls pakken verdiend de 3 punten

ZVC Roma wilde nog eens een mooi resultaat neerzetten en ving de wedstrijd met volle moed aan. De Red Bulls waren slechts met 4 spelers gestart (wegens éentje te laat) en moesten dan ook in de aanvangsfase de bal aan Roma laten. Toch wisten de Red Bulls het eerste doelpunt te maken. Roma was even van slag en in een paar dolle minuten scoorden de Red Bulls nog een tweede en derde keer. Als een stevig blok werd er door de Red Bulls verdedigd en Roma kreeg slechts zelden een kans bij elkaar gevoetbald. Pas op het einde kon Thomas Vermeerbergen op aangeven van Bert Dexters een doelpunt maken. Het kalf was echter reeds verdronken. De Red Bulls pakten de 3 punten verdiend mee naar huis. Nog even vermelden dat de heren Bulls een toonbeeld zijn van fair play en dus een plezier om tegen te voetballen.

4 februari 2009: Roma moet het onderspit delven tegen Lierseweg

Lierseweg zette zonder al te veel problemen Roma opzij. Lierseweg kon al snel uitlopen naar een comfortabele 4-0 voorsrpong en toen was de wedstrijd eigenlijk weer al maar eens gespeeld. Bij de rust stond er een 7-2 score op het bord. In de 2e helft werd op hetzelfde elan voortgespeeld maar vocht Roma nog terug tot 8-4. Doelpuntenmaker van dienst voor Roma was wederom Pieter Gielen. Lierseweg begon weer wat beter te spelen en diepte de eindscore uit naar 12-4.

Lierseweg pakt nu voorlopig terug de 3e plaats en Roma blijft voorlopig nog onderaan het klassement bengelen.

6 januari 2009: Jumpaz United (2e afdeling) te sterk voor ZVC Roma in Beker Jos De Kuyer

21 december 2008: ZVC Roma wenst U prettige feesten en een gelukkig nieuwjaar

18 december 2008: Winterstop nu meer dan welkom

ZVC Roma maakt geen beste seizoen door. Na de mooie overwinning tegen ZVC Wöbbe kon niet bevestigd worden in de laatste twee wedstrijden van 2008. Tegen competitieleider ZVC Olen B werd in de eerste helft wel nog aardig voetbal op de mat gebracht maar Olen liet daarna zien waarom ze terecht competitieleider zijn. Roma kon niet anders dan achter de bal aanhollen en moest uiteindelijk met een zware (doch overdreven) 11-2 huiswaarts keren. Tegen KDS Turnhout (in de beker van Jos De Kuyer) zag het er lange tijd erg goed uit. Nochtans werd een 3/0 en 5/3 voorsprong nog uit handen gegeven. Het ondenkbare gebeurde en Turnhout kwam op gelijke hoogte. ZVC Roma kon slechts 1 van de 4 strafschoppen verzilveren en ligt uit de beker. Een wedstrijd die we nooit hadden moeten verliezen. De winterstop is nu aangebroken en die is eigenlijk voor ZVC Roma meer dan welkom.

10 december 2008: Tombolaprijzen kunnen nog uiterlijk deze week afgehaald worden

Beste vrienden, de prijzen van de ZVC Roma tombola 2008 kunnen nog uiterlijk deze week bij Guy Willems afgehaald worden.

10 december 2008: Te vroeg victorie gekraaid

In eerdere berichtgeving deelden we verheugd mee de tweede ronde van de Beker van de Kempen te hebben gehaald. Onze webmaster was er ten onrechte vanuit gegaan dat twee ploegen de poulefase zouden overleven. Dat is echter niet het geval. Er gaat slechts 1 ploeg door en dat is ZVC Wobbe. Wij wensen hun dan ook veel success in de verderzetting van de Beker van de Kempen. Wij kunnen ons weer volop concentreren op de volgende competitiewedstrijd.

1 december 2008: ZVC Roma knokt zich naar 2e ronde in Beker van de Kempen

In een loodzware poule met ZVC Ottomanen en ZVC Wöbbe, toch 2 ploegen die bovenaan draaien in de derde afdeling, wist ZVC Roma zich te plaatsen voor de 2e ronde van de Beker van de Kempen na een schitterende pot voetbal tegen ZVC Wöbbe. In een gelijkopgaand begin wist ZVC Roma op voorsprong te komen met 2-0. ZVC Wöbbe kwam echter onder stoom en kon nog voor de rust de score uitdiepen tot 2-4. Wedstrijd gespeeld denk je dan. Niet dus, ZVC Roma knokte zich weer zoals vanouds in de wedstrijd en in een zinderend slot werd ZVC Wöbbe puntenloos huiswaarts gestuurd. Deze partij geeft ons weer heel wat vertrouwen!

24 november 2008: ZVC Roma zit in de hoek waar de klappen vallen

Ook tegen ZVC De Brouwers kon niet gewonnen worden. Roma ging de boot in met 5-3 en zit duidelijk in de hoek waar de klappen vallen.

17 november 2008: Ook tegen ZVC Balen werd niet gewonnen.

Na de winst tegen ZVC Spinpedes B wilde Roma graag op het elan van winnen doorgaan. In een wedstrijd met een strak tempo en kansen aan beide kanten werd een ruststand van 2-2 neergezet. Na de rust doken er voor Roma weer de gekende problemen op. Te veel kansen werden achteraan weggegeven, en als snel keken we op tegen een zo goed als onoverbrugbare achterstand van 2-6. Een slotoffensief en stormloop richting doel van de tegenstrever heeft ons helaas niet meer kunnen redden. Eindstand: 5-6.

16 november 2008: Heiki Pieck is fiere papa geworden!

Op 5 november is Heiki Pieck, een van onze spelers, voor het eerst papa geworden. De schattige dochter luistert naar de naam Lina en meet 49cm met een mooi gewicht van 3670g. Wij wensen Heiki en Annelies het allerbeste toe! Geniet van alle mooie momenten samen.

13 november 2008: Roma wint verdiend op valreep van Spinpedes B

Zowel voor ons als voor ZVC Spinpedes B was dit een 6 punten wedstrijd. Er werd dan ook geknokt voor elke bal. Dat leverde een leuke wedstrijd op. Spinpedes opende de score en bij een 2-2 stand sloeg Roma met 3 opeenvolgende doelpunten een comfortabele kloof. Wedstrijd gespeeld denk je dan, ware het niet dat de Spin zich zowaar weer in de wedstrijd bikkelde. Met een 6-6 op het bord ging Roma nog spannende minuten tegemoet. Er moest en zou thuis toch gewonnen worden en dat gebeurde eigenlijk wel verdiend met een doelpunt van Guy Willems in de slotminuut.

4 november 2008: De Ottomanen net iets te sterk voor Roma

Verslag met dank aan de Ottomanen. Bron: www.zvcdeottomanen.be

Na enkele wedstrijden zonder een echte doelman te spelen, was deze keer Yasin Ozden wel beschikbaar. De tegenstanders waren onze vrienden van Roma die we nog goed kennen van vorig seizoen. Ditmaal werd er gestreden in de beker. In de laatste wedstrijden werden er veel fouten in de verdediging gemaakt. Hierdoor werd er voor de wedstrijd tegen Roma een duidelijke opstelling in de verdediging uitgestippeld. Wat uiteindelijk loonde in de wedstrijd. De wedstrijd begon vrij gesloten en rustig. Na tien minuten verkenningsronde, schoot Evren Unlu vanop afstand de 0-1 binnen. Na deze treffer begon de wedstrijd open te bloeien. De Ottomanen vingen Roma op eigen helft op door alles goed dicht te houden. Dit werd efficiënt uitgevoerd en er werd zo goed als géén kansen weggegeven. De Ottomanen tikten de bal goed rond en er ontstonden kansen. Eser Baygunes kon scoren op aangeven van Adil Canol. Even later scoorde Adil zelf met de borst na een mooie actie tussen Evren en Mehmet. De 0-4 volgende enkele minuten later, Yasin scoorde met een puntertje. Het zou niet meer mogen misgaan voor de bezoekende ploeg die goed verdedigde. Maar terwijl de aftrap werd gegeven na de 0-4, stond onze doelman Yasin Ozden nog te praten met Adil. Dat zag de kapitein van Roma goed en trapte meteen in een leeg doel. De aansluitingstreffer was een feit net voor de rust.
De Ottomanen wisten dat ze nog niet hadden gewonnen. Ze begonnen tevens goed aan de tweede helft. Evren Unlu had meteen enkele goede kansen, maar liet het af weten om te scoren. Roma dreigde daarentegen met afstandschoten. Met wat geluk raakte een afstandsschot de paal die via het hoofd van Yasin Ozden toch in de netten belandde. Even later scoorde de thuisploeg de 3-4, ditmaal na een mooie combinatie. Het ging nog een spannend slot worden. Na een aanval van Roma waarbij de bal bij Yasin Ozden terechtkwam, gooide hij de bal meteen naar Mehmet Ay die als een stille vos achter de verdediging van Roma stond te wachten. Hij controleerde de bal in de lucht en schoot staalhard binnen voor de bal de grond raakte, 3-5. Maar de vreugde was van korte duur, Roma scoorde onmiddellijk terug. We gingen de laatste minuten in en Roma begon nu druk uit te oefenen om de gelijkmaker. Na balverlies bij de Ottomanen kon Roma counteren met drie man tegen één verdediger. Maar ze konden er niet van profiteren. Evren Unlu kon de bal afsnoepen en maakte na een mooie actie het broodnodige doelpunt. 4-6 was het eindverdict en al bij al was het een verdiende overwinning voor de Ottomanen. Na enkele nederlagen was dit een belangrijke zege voor de Ottomanen om zelfvertrouwen te winnen en dit tegen onze vrienden van Roma

31 oktober 2008: Roma zwaaronderuit tegen Real Noorderwijk

Een wedstrijd om snel te vergeten!

22 oktober 2008: Binnengerold nieuwtje, thanks Bjorn!

Maandagavond na de wedstrijd tegen La Baracca zijn we in Veerle vertrokken (Tho en ik) en (massimo met Olivier) rond 23.30u.

Om 24u was ik thuis.

Om 00.15u telefoon van Massimo: “ Bjorn slaapt gij al?”

Nee Mas, wat is er?

Ik zen zonder naft gevallen en heb geen bankkaart bij…. alleen cash en da marcheert hier niet.

Gelukkig was er een tankstation in de buurt toen zijn auto begon te sputteren en is hij nog tot daar kunnen rijden…

Dus terug de auto in en riching turnhoutsebaan (hij stond bij Q8) om onze secretaris uit zijn hachlijke positie te helpen…

(die mannen van het bestuur hebben precies een patent op “zonder naft vallen na een voetbalmatch”. Remember de voorzitter vorig jaar…)

13 oktober 2008: Roma speelt gelijk (5-5) tegen Den Drijtip, maar wint van La Baracca

Op 6 oktober diende Roma aan te treden in de Beker van de Kempen tegen ZVC Den Drijtip. Op de Hoge Rielen werd in een gelijkopgaande pot voetbal 5-5 gelijkgespeeld. Een billijk gelijkspel na 4 doelpunten van onze goalgetter Massimo Fraquelli en een puik keepende Pieter Gielen. De Fons deed ook nog eens mee en knokte als vanouds. Zijn beender- en spiergestel heeft het de dag erna wel geweten.

Na de mislukte competitiestart moest Roma op zoek naar eerherstel tegen La Baracca. Thuis moest en zou er dus gewonnen worden. Het was een leuke wedstrijd waarin beide ploegen duidelijk vooruit wilden voetballen. Roma was efficienter in de combinaties en wederom prikte Massimo een hattrick tegen de netten. 5-2 was de eindstand met een mooie 4 op 6 als resultaat. Laat dit het moment zijn waarop we de opmars inzetten.

30 september 2008: Roma mist competitiestart volledig

ZVC Roma tegen ZVC Lierseweg was een gelijkopgaande wedstrijd met kansen langs beide kanten. Lierseweg bleek echter iets efficiënter in de afwerking. Roma had hierbij wat meer tegenslag. We moeten vaststellen dat we nog niet ons beste spel op de mat toveren en kunnen nu wel stellen dat we de start volledig gemist hebben. Lierseweg heeft zich tegenover vorig seizoen sterk kunnen versterken.

Verder kunnen we nog melden dat Ollie ipv zijn voetbalschoenen een plastic zak bij zich had met lege mosselschelpen … (echt waar he !). Hij had zich blijkbaar vergist… Vermoedelijk staan er deze week voetbalschoenen op zijn dagmenu …

24 september 2008: Roma pakt een punt tegen de Red Bulls

Het is toch wat dit jaar. Wederom ligt Roma niet onder tijdens het wedstrijdbegin, maar worden er te makkelijk doelpunten geslikt. Na amper 5 minuten gespeeld te hebben stond het al 3-0 voor Red Bulls. Niet conform het spelbeeld maar wel pijnlijk feitelijk. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Sefa wist Roma een vuist te maken. Nog voor de rust werd er tegen gescoord na wat geharrewar voor doel met een owngoal van de keeper van de Red Bulls tot gevolg. Eerder had ook Roma een owngoal op haar naam staan. Na de rust was de wedstrijd in evenwicht maar wist Roma de aansluitingstreffer te maken na een heerlijke vrije trap van Kevin Vangenechten. Onhoudbaar binnen en Roma onder stoom. Het enthousiasme werd getemperd toen de Red Bulls een vernietigende 4-2 tegen de netten prikte. Roma knokte zich echter weer in de wedstrijd en wist middels doelpunten van Bram Peters en Thomas Vermeerbergen toch nog een 4-4 uit de brand te slepen. Er zat meer in, dat zeker, maar dan moeten we een wedstrijd niet meer starten met een 3-0 achterstand. Leerrijk!

15 september 2008: Roma zwaar onderuit tegen Sefa Sport

Na de wedstrijd tegen Het Kafeeke moest ZVC Roma het opnemen tegen Sefa Sport. Sefa is net zoals Het Kafeeke een ploeg die vorig jaar een reeks hoger speelde. Het zou dus weer niet makkelijk worden. In het wedstrijdbegin ging het spel mooi op en neer maar toch kon Sefa Sport een comfortabele voorsprong uitdiepen. Het moet wel toegegeven worden dat Sefa de omstandigheden mee had. Roma kon geen vuist meer maken en staat weer met beide voeten stevig op de grond. Een wedstrijd om snel te vergeten dus!

8 september 2008: Billijk gelijkspel op eerste competitiedag

Dat het competitiebegin voor ZVC Roma niet van de poes is mag geweten zijn. Met achtereenvolgende wedstrijden tegen Het Kafeeke (komen van 3e), Sefa Sport (komen van 3e) en Red Bulls moet er geknokt worden voor elk punt. Dat werd al meteen bewezen tijdens deze eerste competitewedstrijd. Al zeer vroeg in de wedstrijd keek Roma tegen een 1-0 aan terwijl Het Kafeeke de score uitdiepte tot 3-0. Het kalf leek verzopen tot Bram Peters net voor rust een vrijschop knap binnen trapte. De toon was gezet en in de tweede helft begon Roma in haar kansen te geloven. De wedstrijd was mooi in evenwicht en Massimo Fraquelli scoorde met twee knappe doelpunten een verdiende 3-3 op het scorebord. In een spannend wedstrijdslot konden beide ploegen nog 1 keer scoren. Voor Roma gebeurde dit via Kevin Vangenechten. We mogen tevreden zijn met dit billijke gelijkspel. Roma heeft er voor geknokt!

7 september 2008: ZVC Roma gaat over op ‘Google Agenda’

Met het opzetten van onze nieuwe website hadden we te kampen met beveiligsproblemen in de online kalender. Daarom is besloten om over te gaan op ‘Google Agenda’ om al onze afspraken te beheren. Indien er problemen zijn met het gebruik van de nieuwe kalender, graag dan een sein aan Bert. Let’s start the season!

1 september 2008: ZVC Roma nipt onderuit tegen Laakdal

In de laatste wedstrijd van de voorbereiding werd er gevoetbald tegen ZVC Laakdal. Laakdal speelt in de tweede divisie en zou een serieuze test worden. Helaas kon Laakdal niet voltallig aanwezig zijn, maar Guy Willems wilde maar al te graag spelen en sloot zich voor een keer sportief aan bij de Laakdallers. Het werd een evenwichtige wedstrijd nipt gewonnen door Laakdal met 5-4. Toch niet vergeten dat Laakdal geen enkele wisselspeler had terwijl Roma toch steeds 3 voetballers op de bank kon posteren. Niet alleen voor Roma dus een serieuze test, maar ook voor Laakdal. Proficiat aan Guy die de hele wedstrijd uitgezongen heeft!

26 augustus 2008: ZVC Roma maakt sterke beurt in vriendschappelijke wedstrijd tegen ZVC The Tonny’s

Nadat vorige week werd gewonnen van ZVC Punt ging Roma door op het elan tegen ZVC The Tonny’s. The Tonny’s zijn een nieuwe en enthousiaste ploeg en gingen er net zoals Roma voluit voor. Doch heeft Roma er inmiddels een competitieseizoen opzitten en dat verschil was duidelijk merkbaar. In de eerste helft werd de kloof uitgediept tot 6-0 terwijl in de tweede helft nog goed gebikkeld werd met een uiteindelijke 11-3 als eindresultaat. Tot ieders tevredenheid wist Guy Willems 2x te scoren. Guy, geniet er nog van, ‘t was misschien de laatste keer ;-)

18 augustus 2008: ZVC Roma wint eerste vriendschappelijke wedstrijd van het nieuwe seizoen!

Na twee onderlinge wedstrijden in de voorbereiding werd vriendschappelijk gespeeld tegen de vrienden van ZVC Punt! Roma won de wedstrijd met een nipte 5-4. Een opsteker voor de aanvang van het nieuwe seizoen. Pieter Gielen scoorde 3X voor Roma.